Εμμ. Γιαννικουρής: Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για όσα η Κάλυμνος έχει χάσει! (videos)

Share

Λιγότερο καταγγελτικός αλλά εξίσου  καυστικός  και επικριτικός με τη Δημοτική Αρχή παρουσιάστηκε, στη δεύτερη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Κάλυμνος Δύναμη Πολιτών» , Εμμανουήλ Γιαννικουρής. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο κ. Γιαννικουρής, επικαλούμενος διαρκώς παλιές δηλώσεις πολιτικού προσώπου ο οποίος είναι επικεφαλής παράταξης, προσπάθησε να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» , μετά τις μηνύσεις και τη μηνυτήρια αναφορά που ακολούθησαν της  «παρθενικής» του συνέντευξης λέγοντας ότι, ο ίδιος μίλησε επηρεασμένος από τις σοβαρές αυτές δηλώσεις . Όπως είπε, ο λόγος του πολιτικού προσώπου βαραίνει και έχει ιδιαίτερη σημασία μια και είναι επικεφαλής παράταξης και εκλεγμένος. Του έδωσε μάλιστα πολλές φορές συγχαρητήρια , διότι είναι ο μόνος που τόλμησε να πει τα πράγματα ανοιχτά.

Ο Εμμ. Γιαννικουρής ανακάλεσε  τα όσα ειπώθηκαν από τον ίδιο για παλιό εργαζόμενο της ΑΝΕΚ και τον έθιξαν, εν τη ρύμη του λόγου του, όπως αιτιολόγησε, “αποκατέστησε πλήρως την τιμή και την υπόληψη” του,  και  κάλεσε τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ, Γιώργο Θανάτση να δώσει απαντήσεις γύρω από καυτά ερωτήματα που αφορούν στην εταιρία και το Κάλυμνος Σταρ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενημέρωσε σχετικά με την καταγγελία που αιωρείται για λύματα που πέφτουν στην θάλασσα λόγω απαξίωσης του βιολογικού καθαρισμού ότι, θα καλέσει επιθεωρητές περιβάλλοντος και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν να βρουν τί συμβαίνει. Επίσης είπε ότι, έχει υποβάλει δήλωση στο Ναυτοδικείο Πειραιά για την υπόθεση του Κάλυμνος Σταρ ώστε να πάρει απαντήσεις και κάλεσε όλους να μην ποινικοποιούν την δημόσια ζωή , εφόσον υπάρχει ο λόγος, υπάρχει και ο αντίλογος.

Απαιτούμε την αποκατάσταση της ζημιάς του Καλυμνιακού λαού, είπε με έμφαση ο κ. Γιαννικουρής αναφερόμενος στα κρίσιμα ζητήματα του νησιού. Η “Δύναμη Πολιτών» έρχεται να επιβάλει την ανάληψη ευθύνης. Δεν φθάνουν μόνο οι καταγγελίες και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για όσα η Κάλυμνος έχει χάσει, πρόσθεσε.

Κλείνοντας κάλεσε τον Καλυμνιακό λαό και όλους τους επαγγελματίες να στηρίξουν τη «Δύναμη Πολιτών» .

Ακολουθεί όλη η συνέντευξη στο 1ο μέρος

Και τα ερωτήματα των δημοσιογράφων στο 2ο