News&

Εμμ. Κουλλιάς: Το πρόβλημα του κλάδου αυτή τη στιγμή είναι οι λαγοκέφαλοι και όχι το Τμήμα Αλιείας

Share

 

Πριν από λίγες ημέρες προκλήθηκε αναστάτωση στην κοινωνία του νησιού της Καλύμνου, με αφορμή πληροφορίες που διαδόθηκαν ότι «υποβιβάζεται» ο Τομέας Αλιείας, ενόψει της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Άμεση ήταν η αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Φιλήμονα Ζαννετίδη ο οποίος προχώρησε σε δημόσια δήλωση λέγοντας ότι πρόκειται για «καταφανώς κακόβουλες και ανυπόστατες “πληροφορίες”. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Λίγες μέρες μόλις μετά και ενώ οι ισχυρισμοί για τον υποβιβασμό του Τμήματος Αλιείας συνεχίζονται, ο πρόεδρος τους Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας-Ξιφία Καλύμνου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗ», Μανώλης Κουλιάς , απέστειλε επιστολή προς τους βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, τον Έπαρχο και τα ΜΜΕ και δηλώνει ότι, «το πρόβλημα του κλάδου αυτή τη στιγμή είναι oι λαγοκέφαλοι και όχι το Τμήμα Αλιείας» και ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι αν αντί για Τμήμα Αλιείας ονομαστεί Γραφείο Αλιείας στην Κάλυμνο.

Ζητά τέλος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα , Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον Έπαρχο, Μαν. Μουσελλή, οι οποίοι κάνουν προσπάθειες για μία επιπλέον θέση στο Τμήμα, να συνεχίσουν να είναι στο πλευρό τους προκειμένου να επιλυθεί το σοβαρό ζήτημα με τους λαγοκέφαλους διότι, «σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν Τμήματα ή Γραφεία Αλιείας αλλά δεν θα υπάρχουν ψαράδες».

Ακολουθεί η επιστολή 

Exit mobile version