Εμβόλια BioNTech, Pfizer και Moderna – To ‘τζακ ποτ’ στην ιστορία των φαρμάκων με έσοδα ρεκόρ 28,5δις ευρώ!

Share

Ενώ ανεβαίνουν οι πωλήσεις των εμβολίων, οι φαρμακευτικές που τα πωλούν καταγράφουν αποτελέσματα ρεκόρ στα κέρδη τους που δεν είχαν δει μέχρι σήμερα. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις δύο εταιρείες θα πρέπει στη συνέχεια να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία των φαρμάκων με έσοδα ρεκόρ 28,5 δισεκατομμυρίων το 2021, αθροίζοντας τις πωλήσεις των δύο εργαστηρίων!!!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γαλλικής Express για τη BioNTech το άλμα προς τα εμπρός είναι εκπληκτικό. Η γερμανική βιοτεχνολογία, ειδική στο RNA, που σχετίζεται με τον αμερικανικό κολοσσό Pfizer στην κατασκευή εμβολίου κατά του Covid-19, αποκάλυψε τα εξαμηνιαία αποτελέσματα τη Δευτέρα. Τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η εταιρεία είδε τα έσοδά της να αγγίζουν τα 7,3 δισ. Ευρώ (!)

Πρόκειται για ρεκόρ αύξησης ενώ την ίδια περίοδο πέρυσι έφτασαν τα 69 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη καλύτερα είναι τα πράγματα για την BioNTech έχασε περισσότερα από 141 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ τα κέρδη της το 2021 την ίδια περίοδο αυξήθηκαν σε σχεδόν 4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Χωρίς αμφιβολία, για τη μικρή γερμανική εταιρεία που έχει γίνει ηγέτης στα εμβόλια κατά του Covid-19, το μέλλον φαίνεται λαμπρό. Αντιμέτωπη με μια κρίση της οποίας η έξοδος είναι ακόμη δύσκολο να προβλεφθεί, η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις πωλήσεών της για το 2021. Τώρα σχεδιάζει να συγκεντρώσει έσοδα σχεδόν 16 δισεκατομμυρίων ευρώ, πολύ πάνω από τα 12,4 δισεκατομμύρια που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Και αυτά τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να διογκωθούν περαιτέρω από τις πωλήσεις από το εργαστήριο Pfizer, τον συνεργάτη του. Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από τις δύο εταιρείες θα πρέπει στη συνέχεια να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία των φαρμάκων με έσοδα ρεκόρ 28,5 δισεκατομμυρίων το 2021, αθροίζοντας τις πωλήσεις των δύο εργαστηρίων!!!

με πληροφορίες από την γαλλική L’ Express