Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Αρχική Διάφορα Εντονες “αναταράξεις” στην ΑΝΕΚ – Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο Δήμαρχος...

Εντονες “αναταράξεις” στην ΑΝΕΚ – Παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ο Δήμαρχος Αγαθονησίου

Share
Μετά την χθεσινή ανάρτηση του Δημαρχου Λειψών, που έβαλε ανοικτά κατά της διοίκησης της ΑΝΕΚ και προκάλεσε μεγάλη “διαδικτυακή” συζήτηση, λόγω της διακοπής του δρομολογίου του “Παναγία Σκιαδενή” μετά την προσφυγή της ΑΝΕΚ, πριν λίγη ώρα γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του μέλους και Αντιπροέδρου του ΔΣ της εταιρείας, Δημάρχου Ααγαθονησίου, Ευάγγελου Κόττορου.
Με μια λιτή επιστολή προς τον Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη και τον Πρόεδρο της ΑΝΕΚ, Γιώργο Θανάτση, ο Βαγγέλης Κόττορος, γνωστοποιεί την πρόθεσή του να παραιτηθεί τόσο από μέλος όσο και από αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ναυτιλιακής εταιρείας του Δήμου Καλύμνου. / πηγή: palmoskalymnou

Σίγουρα η ενέργεια αυτή του Δημάρχου Αγαθονησίου, σχετίζεται με την όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με τη Διοίκηση της ΑΝΕΚ και τους Δημαρχους των “μικρών” νησιών, που βρίσκονται στη γραμμή  Κάλυμνος-Λέρος-Λειψοί-Πάτμος-Αρκοί-Αγαθονήσι-Σάμος, μετά την διακοπη των δρομολογίων του πλοίου “Παναγία Σκιαδενή”, που ακολούθησε μετά την προσφυγή της ΑΝΕΚ και τον “ντόρο” που προκλήθηκε με την ανάρτηση του Φώτη Μάγγου, που έλαβε μεγάλες διαστάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει πλέον αισθητή η διάσταση ανάμεσα στους εκπροσώπους των νησιών και της διοίκησης της ΑΝΕΚ.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΑΝΕΚ, η οποία απαντώντας στην επιστολή του Δημάρχου Αγαθονησίου, αναφέρει πως το θέμα θα παραπεμφθεί στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, που είναι αρμόδιο για τέτοια ζητήματα.