Επαναδρομολόγηση και αγιασμός του «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» (video)

Share

Αγιασμός τελέστηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου στο «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ», παρουσία του δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη, του επάρχου Μανώλη Μουσελλή , του περιφερειακού συμβούλου Κώστα Σταυλά, του προέδρου του ΔΣ Νικόλα Γαβαλά, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, του προέδρου της ΑΝΕΚ Γιώργου Θανάτση, μελών του ΔΣ της ΑΝΕΚ, του πληρώματος, κ.α.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» επαναδρομολογείται , μετά την πρόσκρουση του σε βράχια, με τα όσα γνωστά και δυσμενή γεγονότα ακολούθησαν για το πλοίο και την Εταιρία , προς ανακούφιση της Δημοτικής αρχής, της Διοίκησης της ΑΝΕΚ και κυρίως των εργαζομένων και φαίνεται να μπήκε πια σε «γαλήνιες θάλασσες».

Το πλοίο θα εκτελεί πέντε δρομολόγια την εβδομάδα προς Αστυπάλαια, μετά τη λύση που δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας με σκοπό την τακτική διασύνδεση της Αστυπάλαιας με τα υπόλοιπα νησιά και την επαναδρομολόγηση του «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» στις θάλασσες που τόσα χρόνια ταξίδευε. Τα δρομολόγια ξεκινούν τη Δευτέρα 5 Ιουνίου και κάποιες μέρες θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και η Κως.

Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ στις δηλώσεις τους ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τους υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Γιάννη Πλακιωτάκη που βοήθησαν ώστε να έχει αίσιο τέλος η μεγάλη αυτή περιπέτεια . Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα είναι σύντομα έτοιμο και το νέο σκάφος.
Ευχόμαστε το «ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ» να έχει καλά ταξίδια και γαλήνιες θάλασσες στην πλώρη του.

Ακολουθεί βίντεο με τον αγιασμό και τις δηλώσεις
https://www.facebook.com/100030897207038/videos/213925148122518