ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία, η ΝΔ το απέρριψε! – Τι σημαίνει αυτό για τον Τουρισμό

Share

ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-Κινάλ την σχετική τροπολογία για την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους, και η κυβέρνηση έδειξε το αντεργατικό της πρόσωπο και τις προθέσεις της, ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ την! 

Νικητιάδης: Τορπίλη στα θεμέλια του τουρισμού η απόρριψη της επέκτασης του ταμείου ανεργίας

Με αφορμή την απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής με θέμα «Επέκταση τακτικής επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζομένων» ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιώργος Νικητιάδης, προέβη στην εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει τους  ξενοδοχοϋπάλληλους και εποχικά εργαζόμενους  στον επισιτισμό, τορπιλίζοντας παράλληλα τη  νέα τουριστική περίοδο πριν αυτή ξεκινήσει.

Η απόρριψη της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για την επέκταση του ταμείου ανεργίας είναι ανεξήγητη. Το δημοσιονομικό κόστος εφαρμογής του μέτρου δε δικαιολογεί την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας. Αντιθέτως, δικαιολογεί την πλήρη ανεπάρκειά της να κατανοήσει την αξία των εργαζομένων στον τουρισμό για την ανάπτυξη του κλάδου που προσφέρει τα μέγιστα στην εθνική οικονομία.

Σε συνάντηση που είχα στις 3 Ιανουαρίου με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων  Ρόδου και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, το θέμα της επέκτασης του ταμείου ανεργίας είχε τεθεί επιτακτικά.  Είχα τονίσει από τότε ότι  χωρίς τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων των απασχολουμένων στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, η έλλειψη προσωπικού στο χώρο θα αποτελέσει μόνιμο φαινόμενο που θα συνεχίσει να αυξάνεται, και αυτό θα είναι σε βάρος του τουρισμού μας.

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος, οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις σε κάθε τουριστικό προορισμό και προειδοποιούν ότι δε θα επιστρέψουν στις εργασίες τους το καλοκαίρι.  Καλούμε την Κυβέρνηση να το ξανά σκεφτεί. Ο τουρισμός αποτελεί την κύρια πηγή πλούτου στα νησιά μας. Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι υπάλληλοι του επισιτισμού είναι οι πνεύμονες για να λειτουργεί και να αναπνέει ο κλάδος. Αυτούς τους πνεύμονες, κάθε κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να τους προσέξει. Δίχως αυτούς θα πάψει να αναπνέει ο τουρισμός μας. Ο Πρωθυπουργός θα πληρώσει το ότι δεν έχει συναντηθεί με το Εργατικό Κέντρο Ρόδου και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό».