“Ξεκάθαρο” μήνυμα Μαστροκούκου προς τη διοίκηση της ΑΝΕΚ: “Να απέχετε από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης”

Share

 

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Γιάννης Μαστροκούκος, έστειλε σήμερα ένα μήνυμα προς την απερχόμενη διοίκηση της ΑΝΕΚ , αλλά και την δημοτική αρχή Διακομιχάλη, μέσω αίτησης – αναφοράς, με αφορμή την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της εταιρείας , ζητώντας “ρητά και κατηγορηματικά” να “απέχουν από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης δεσμευτικής για τη νέα δημοτική αρχή και διοίκηση της εταιρείας”. 

Ο νέος Δήμαρχος , δεν άφησε κανένα περιθώριο για συζητήσεις γύρω από την … τύχη της ΑΝΕΚ και την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να αναλάβει την εταιρεία άμεσα, διαψεύδοντας τα οποία σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ 

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

Επικεφαλής: Ι. Μαστροκούκος                        

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΑΙΤΗΣΗ – ΑΝΑΦΟΡΑ

Ιωάννη Μαστροκούκου του Στάθη, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλυμνίων και ήδη νεοεκλεγέντος Δημάρχου Καλυμνίων.

Θέμα: « Οι προσεχείς Γενικές Συνελεύσεις της ΑΝΕΚ»  

Κύριοι,

Με αφορμή την από 31-10-2023, μετά από αναβολή, Τακτική Γενική Συνέλευση της «ΑΝΕΚ», αλλά και της έκτακτης, που ορίστηκε για την 15η-11-2023, κρίνουμε αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής:

Ως γνωστόν, μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, ο Καλυμνιακός λαός εξέλεξε την παράταξή μας, ως νέα δημοτική αρχή κι εμένα ως Δήμαρχο του νησιού μας.

Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας η σύγκληση την 15η-11-2023 και ώρα 19:00, έκτακτης ΓΣ της ΑΝΕΚ, με μοναδικό θέμα: «Έγκριση του σχεδίου σύμβασης συγχώνευσης και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης διάσπασης, της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου και της έκθεσης των πραγματογνωμόνων». 

Με δεδομένη λοιπόν τη νωπή ετυμηγορία του Καλυμνιακού λαού και επειδή, ως γνωρίζετε πολύ καλά, απ ’την 1η-1-2024 θα αναλάβουμε τις τύχες του Δήμου Καλυμνίων ,των εταιρειών και νομικών προσώπων του (μεταξύ των οποίων και της ΑΝΕΚ), σας ζητούμε να απέχετε από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης δεσμευτικής για τη νέα δημοτική αρχή και διοίκηση της εταιρείας μας.

Σας ζητούμε να ακυρώσετε την ως άνω Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΚ της 15ης-11-2023, δίνοντας, μετά την ισχυρή εντολή του Καλυμνιακού λαού, στη νέα μας δημοτική αρχή, τη δυνατότητα και την ευθύνη, πριν είναι αργά, του χειρισμού όλων των σοβαρών θεμάτων της εταιρείας, ζητώντας σας παράλληλα, να απέχετε από τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης δεσμευτικής για τη νέα δημοτική αρχή και διοίκηση της εταιρείας μας.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Κάλυμνος, 30-10-2023

Ο Αιτών-Αναφέρων

Νεοεκλεγής Δήμαρχος Καλυμνίων

Ιωάννης Στ. Μαστροκούκος

ΠΗΓΗ: palmoskalymnou