Επίσκεψη Νίκου Ανδρουλάκη στην Κάλυμνο (φωτορεπορτάζ)

Share

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε, την Κυριακή 19 Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο ενός προγράμματος πυκνών περιοδειών που ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες. Ο κ. Ανδρουλάκης έφθασε στο νησί στις 11: 30, από την Κω και αναχώρησε αργά το μεσημέρι, πάλι για Κω. Θερμή ήταν η υποδοχή που του επιφύλαξαν μέλη του κόμματος του αλλά και πολίτες. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περπάτησε στην κεντρική πλατεία του νησιού, μίλησε με κόσμο και μέλη του κόμματος και συναντήθηκε με το δήμαρχο. Τον συνόδευαν ο πρώην υφυπουργός τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο τέως δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, η Κατερίνα Γαβαλά, ο γραμματέας της Τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ, Μικές Ζηρούνης και άλλα παλαιά και νέα στελέχη του κόμματος.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας, την οικονομική και ενεργειακή κρίση, την υγεία, την παιδεία, τον τουρισμό κ.α και είπε πως πρώτη προτεραιότητα είναι να ενισχυθούν όλοι αυτοί οι τομείς για να προκύψουν δουλειές, να υπάρξουν ειδικά φορολογικά κίνητρα, να στηριχθούν οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών, να μείνουν τα ελληνόπουλα στα νησιά μας και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, ζητώντας όλοι οι εταίροι μας να πάρουν επιτέλους απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ώστε να σταματήσει οποιαδήποτε χώρα να εξοπλίζει το καθεστώς Ερντογάν. Η πολιτική του εμπάργκο όπλων πρέπει να είναι μία κοινή ευρωπαϊκή πολιτική τόνισε, που θα υπογραμμίζει την άμυνα και την ασφάλεια που τόσο ανάγκη έχουν όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί .

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη δηλώνει ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μικές Ζηρούνης μια και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση της Οργάνωσης κι έτσι δόθηκε η δυνατότητα , σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το Νίκο Ανδρουλάκη, να μεταφέρουν τα προβλήματα του νησιού, όχι με ξύλινη γλώσσα αλλά με απλό και κατανοητό τρόπο, όπως μας είπε.

Τέλος μας ενημέρωσε ότι, συζήτησαν για την αύξηση του κόστους καυσίμων για τους ψαράδες, τη στελέχωση του νοσοκομείου, τους συντελεστές ΦΠΑ που δημιουργούν ανισότητα και αθέμιτο ανταγωνισμό, την επιστροφή των χάλκινων αγαλμάτων κ.α και ζήτησαν τη συμβολή του στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα των νησιωτών.

Ευχαριστούμε τον Παλμό της Καλύμνου για ορισμένες από τις φωτό