Επίσκεψη τ. υφυπουργών Σοφίας Ζαχαράκη και Κώστα Κατσαφάδου στην Κάλυμνο (φωτος κ βίντεο)

Share

Την Κάλυμνο επισκέφθηκαν οι τέως υφυπουργοί Τουρισμού και Ναυτιλίας, Σοφία Ζαχαράκη και Κώστας Κατσαφάδος, την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μανώλη Λογοθέτη και κλιμάκιο της ΝΔ. Τα γαλάζια στελέχη «οργώνουν» την Ελλάδα με εντολή του προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, μια αυτοδύναμη, ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στο λιμάνι τους υποδέχτηκαν θερμά, ο έπαρχος ΠΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ, Άγγελος Καλαθιανάκης, μέλη της οργάνωσης και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας. Παρόντες ήταν επίσης ο Λιμενάρχης, Θεόφιλος Τσαγκάρης και ομάδα Λιμενικών.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στο νησί τους συνόδευαν, οι βουλευτές και υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Υψηλάντης, Αντώνης Γιαννικουρής, Κατερίνα Εμμανουήλ και Λίτσα Φτακλάκη και η πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου, Έφη Χαραλαμποπούλου.

Οι συναντήσεις τους ξεκίνησαν από την αίθουσα επιβατών στο λιμάνι του νησιού όπου τους περίμεναν εκπρόσωποι των αλιέων, οι οποίοι συζήτησαν μαζί τους διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο. Λίγο μετά, οι δυο υφυπουργοί άφησαν λουλούδια και απέτισαν φόρο τιμής στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών στα Ίμια.

Αργότερα περπάτησαν όλη την παραλιακή ζώνη , συνομίλησαν με κόσμο και μοίρασαν φυλλάδια της ΝΔ. Στάση έγινε, όπως ήταν φυσικό, στα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΔ, όπου εκεί ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο τους χάρισε εικόνες του Αγίου Σάββα και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί.

Ακολούθησε επίσκεψη στο επαρχείο και σύσκεψη με φορείς για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Κάλυμνο, όπως ο αναρριχητικός τουρισμός, οι ελλείψεις στην υγεία, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, κ.α. Μετά επισκέφθηκαν την Μονή του Αγίου Σάββα, τα αναρριχητικά πεδία και τη μαγευτική Τέλενδο. Εκεί οι κάτοικοι τους υποδέχτηκαν με τη γνωστή φιλοξενία και αυθεντικότητα που τους χαρακτηρίζει και φωτογραφήθηκαν με το μοναδικό μαθητή του σχολείου, τον μικρό Σάββα.