Επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην Κάλυμνο (φωτορεπορτάζ κ βίντεο)

Share

 

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ο Υπουργός ήρθε, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με σκοπό να συζητήσει με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, να καταγραφούν τα προβλήματα και να αναζητηθούν λύσεις. Ο κ. Φλωρίδης έφθασε στο αεροδρόμιο του νησιού στις 8.00 το πρωί με πτήση της Sky express και τον υποδέχτηκαν ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο ΝΔ Γιώργος Καλαθιανάκης και μέλη της Οργάνωσης. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Από το αεροδρόμιο ο Υπουργός μετέβη στην παραλιακή ζώνη του νησιού, όπου συναντήθηκε με στελέχη της Δημοτικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, στο καφέ «ΚΡΥΣΤΑΛ». Εκεί τον περίμενε και η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη.

BINTEO

Ακολούθησε επίσκεψη στο Επαρχείο, όπου τον καλωσόρισε ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής. Ο Υπουργός, μετά το καλωσόρισμα είπε, μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εκπονήσει και υπηρετεί τα τελευταία χρόνια ένα δόγμα εθνικής ασφάλειας με δυο βασικές παραμέτρους. Η μία είναι ότι η Ελλάδα είναι ισχυρή επί του πεδίου και έχει τέτοια αμυντική θωράκιση που την καθιστά μία απολύτως ασφαλή χώρα. Δεύτερον, έχει την αυτοπεποίθηση να συζητά και να ορίζει αυτή το περιεχόμενο των συζητήσεων, με φίλους, συμμάχους ή αντιπάλους, έτσι ώστε να υπηρετείται στην πράξη μια ειρηνική συνύπαρξη. Αυτό το πλέγμα ισχύος στο πεδίο και εθνικής αυτοπεποίθησης, είναι που καθιστούν τη χώρα μας απρόσβλητη και την περιοχή μας, μια περιοχή που διεκδικεί την ειρηνική συνύπαρξη και  η χώρα και η ελληνική κοινωνία πορεύεται με ασφάλεια. Αυτά πρέπει να αξιολογεί ο Έλληνας πολίτης».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επαρχιακό Μέγαρο στην οποία  συμμετείχαν, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Μιχάλης Μπιλλήρης και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού και της Αστυνομίας.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Φλωρίδης δήλωσε:

«Είμαι ευτυχής διότι είχαμε μία εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση όπου τέθηκαν σοβαρά ζητήματα με λόγο θετικό και παραγωγικό, όχι μόνο τοπικά, ζητήματα που αφορούν όλη την Ελλάδα, όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους και κατατέθηκαν και προτάσεις….. Η νέα εθνική στρατηγική οργανώνει και ενισχύει την εθνική ασφάλεια και την οικονομική δραστηριότητα, μέσα από την οποία προκύπτει και η κοινωνική ευημερία». 

Αμέσως μετά ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε το Ειρηνοδικείο Καλύμνου και λίγο αργότερα τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Μαστροκούκος με τους Αντιδημάρχους του, στο Δημαρχείο. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στον Μητροπολίτη κκ Παίσιο.

Τέλος, ο κ. Φλωρίδης περπάτησε στην παραλιακή ζώνη της Καλύμνου, χαιρέτισε, συνομίλησε με πολίτες που τον υποδέχτηκαν με θέρμη και «εξερεύνησε» μια  αποθήκη σφουγγαριών με ιδιαίτερη χαρά, έχοντας εκφράσει πρωτύτερα την συγκίνησή του όταν αντίκρυσε σφουγγαράδικα καΐκια.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην Κάλυμνο.

Ευχαριστούμε την Κατερίνα Καθοπούλη για τη βοήθειά της στο φωτορεπορτάζ