Επιστρέφει δυναμικά η εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Share

Έπειτα από δύο χρόνια απουσίας εξαιτίας της νόσου του κορωνοϊού, η ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» επιστρέφει δυναμικά, ορίζοντας την εκδήλωση της όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη. 

Στις 6 Νοεμβρίου, η πλατεία του Δημαρχείου και έπειτα όλο το νησί της Ρόδου, θα «πλημμυρίσει» με μπλούζες μωβ χρώματος –για αυτή τη χρονιά- ενώ ο φετινός  στόχος είναι η αγορά φορητού Υπερηχοτομογράφου της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας για το Νοσοκομείο της Ρόδου,  η χρήση του οποίου στον ογκολογικό ασθενή είναι ιδιαιτέρως σημαντική  για την πρόληψη, αντιμετώπιση και θεραπεία σε κάποιο βαθμό, μορφών καρκίνου και βοηθά στα μέγιστα για την ανακούφιση των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο.

Δεκάδες εθελοντές, σύλλογοι, σωματεία, επιχειρήσεις, και ιδιώτες ενώνουν κάθε χρόνο τις δυνάμεις του προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος, ένας στόχος που αφορά πάντα την αγορά ενός μηχανήματος για την πρόληψη και καταστολή του καρκίνου, για τις ανάγκες του νοσοκομείου της Ρόδου.

Το βασικό σημείο πώλησης των μπλουζών είναι όπως κάθε χρόνο ο πεζόδρομος Πλαστήρα (πεζόδρομος Ακταίον), ενώ τα ωράρια που το βρίσκετε ανοιχτό από τις 15 Οκτωβρίου είναι καθημερινά 10:00-13:30 και 17:00- 20:00, ενώ τα Σάββατα 10:30- 14:00.

Το κόστος της πώλησης της μπλούζας ανέρχεται στα 8 ευρώ για τη φετινή χρονιά, ενώ στόχος είναι να έρθουν όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας μπορούν στην εκδήλωση- περπάτημα θεσμό για το νησί της Ρόδου. Μια εκδήλωση, που η συμμετοχή της ξεπερνάει κατά πολύ, οποιαδήποτε άλλη τέτοιου είδους εκδήλωση σε περιφερειακό επίπεδο.

Σημειώνεται πως, κατά την περσινή χρονιά, παρά το γεγονός ότι δεν πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή», πραγματοποιήθηκε η πώληση μπλουζών, με τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν στο Νοσοκομείο της Ρόδου δύο καρέκλες χημειοθεραπείας (για τις ανάγκες της ογκολογικής κλινικής) καθώς και μια θερμοκοιτίδα αερομεταφοράς νεογνών για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.