Επιστρέφει στο παλιό πρόγραμμα δρομολογίων του το Νήσος Κάλυμνος

Share

Επιστρέφει στο παλιό πρόγραμμα δρομολογίων το Νήσος Κάλυμνος, από την Κυριακή 14 Μαρτίου, γεγονός που ανακουφίζει όλα τα νησιά και τους νησιώτες από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα με την αλλαγή στις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις του πλοίου.

Το Νήσος Κάλυμνος είναι ένα πλοίο που έχει δώσει ζωή στα νησιά της γραμμής που εξυπηρετεί , κυρίως τα μικρότερα , έχει συμβάλει καθοριστικά στην άρση της απομόνωσής τους, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων γενικότερα.

Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Λειψών κ. Φώτης Μάγγος , και όπως εξηγεί σε επιστολή του που απέστειλε στην ΑΝΕ Καλύμνου και στο υπουργείο Ναυτιλίας, «τα προηγούμενα χρόνια και με δεδομένο ότι το ωράριο των δρομολογίων του πλοίου ήταν σταθερό , προσαρμόστηκε πάνω του, σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν, όλο το ακτοπλοϊκό δίκτυο δρομολογίων της περιοχής, με σκοπό τη διευκόλυνση των μικρονησιωτών», με αποτέλεσμα η πρόσφατη αλλαγή των δρομολογίων να δημιουργήσει πολλές επιπλοκές και παράλληλα να καταργείται ουσιαστικά ένα ολόκληρο δρομολόγιο προς Πειραιά. Aν τα δρομολόγια συνεχίσουν να εκτελούνται αυτές τις ώρες ανατρέπεται ο προγραμματισμός των ταξιδιωτών, αυξάνονται τα έξοδα και η ταλαιπωρία τους και θα είναι «δώρον άδωρο», είπε ο ίδιος.

Την ίδια ανησυχία μας εξέφρασε και ο δήμαρχος Αγαθονησίου κ. Βαγγέλης Κόττορος, ο οποίος δήλωσε πως τα δρομολόγια πια δεν εξυπηρετούν τους κατοίκους, αντίθετα δημιουργούν προβλήματα διότι οι κάτοικοι δεν έχουν αρκετό χρόνο παραμονής στα άλλα νησιά για διεκπεραίωση υποθέσεων σε υπηρεσίες, γιατρούς ή αγορές. Γι αυτό και ξεκίνησε και ο ίδιος επαφές για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος.

Φαίνεται όμως πως κατόπιν των παρεμβάσεων τόσο του δημάρχου Λειψών όσο και των άλλων δημάρχων των νησιών της γραμμής και σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ, το δίκαιο αίτημα τους εισακούστηκε, όπως ανακοίνωσε πρώτος ο κ. Φώτης Μάγγος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μετά από σχετική ενημέρωση που έλαβε από τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ κ. Γιώργο Θανάτση.

Επικοινωνία είχαμε κι εμείς με τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ και μας επιβεβαίωσε το ευχάριστο γεγονός. Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και τα δρομολόγια.

Να ενημερώσουμε ότι αυτή η αλλαγή των δρομολογίων έγινε για πρώτη φορά και άμεσα ,όπως ήταν φυσικό, προκλήθηκαν αντιδράσεις. Ευτυχώς όμως έγινε έγκαιρα αντιληπτό ότι έπρεπε να επανέλθουν τα παλιά δρομολόγια για να είναι χρήσιμα και λειτουργικά . Άλλωστε τα δρομολόγια αυτά επιδοτούνται, με σκοπό την βελτίωση της ενδονησιωτικής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας της περιοχής μας και την εξυπηρέτηση των νησιωτών.

Ειρήνη Χαλκίτη