Έρευνα easyJet: Eκτόξευση της ζήτησης για ταξίδια μόλις αρθούν οι περιορισμοί

Share

Tα δύο τρίτα (65%) των Ευρωπαίων προγραμματίζουν ή έχουν κάνει ήδη κράτηση για αεροπορικό ταξίδι μέσα στο 2021, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η easyJet σε 5.000 καταναλωτές από όλη την Ευρώπη από τις 8 έως τις 20 Ιανουαρίου του 2021.

Η έρευνα έδειξε οτι η ζήτηση από τους Βρετανούς ήταν ακόμη μεγαλύτερη (68%), ενώ οι πελάτες του αερομεταφορέα είναι ακόμη πιο πιθανό ότι θα ταξιδέψουν φέτος, με σχεδόν το ένα τέταρτο να προγραμματίζει ταξίδι για το 2021.

Το 82% των καταναλωτών δήλωσαν οτι τους αρέσουν τα συχνά ταξίδια και όπως έδειξε η έρευνα αυτά παραμένουν προτεραιότητα για πολλούς. Εξ όσων είχαν κάνει κράτηση για το 2021 (14%), πάνω από τους μισούς (56%) δήλωσαν οτι σκοπεύουν να κάνουν και νέα κράτηση μέσα στη χρονιά που διανύουμε, ενδεικτικό της αυξημένης διάθεσης για ταξίδια.

Το γεγονός ότι η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Ιανουαρίου, δηλαδή την ώρα που οι ευρωπαϊκές χώρες είτε βρίσκονταν ήδη είτε έμπαιναν σε lockdown και στην αρχή της κυκλοφορίας των εμβολίων, σημαίνει, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία ότι η πρόθεση των καταναλωτών να κάνουν κράτηση ταξιδίου αναμένεται να εκτοξευθεί μόλις χαλαρώσουν οι περιορισμοί.

Η πλειονότητα (82%) όσων δεν κάνουν ακόμη κράτηση περιμένει για μια περίοδο με λιγότερη αβεβαιότητα σχετικά με την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Οι περιορισμοί καραντίνας είναι σημαντικός παράγοντας περιορισμούς της ζήτησης για ταξίδια. Αυτό σημαίνει ότι η επιστροφή της ζήτησης εξαρτάται από την ασφαλή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Τα προγράμματα εμβολιασμού στο Ην. Βασίλειο και στην Ευρώπη συνεχίζονται και όπως φαίνεται ήδη έχουν συμβάλλει σε αύξηση των κρατήσεων. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, η easyJet holidays κατέγραψε αύξηση 250% στις κρατήσεις έναντι των επιπέδων της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Σε αυτό συνέβαλλε η αύξηση των κρατήσεων από τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 50 ετών οι οποίοι εμβολιάστηκαν πρώτοι με δημοφιλέστερους προορισμούς την Πορτογαλία, τα Κανάρια και την Ισλανδία. / tornos