Ερντογάν: Επίθεση σε Νετανιάχου – «Δεν διαφέρει σε τίποτα από τον Χίτλερ» – Ανανέωση των πτήσεων της Aegean Airlines για Τελ Αβιβ από τις 11 Ιανουαρίου(video)

Share

 

Νέα επίθεση κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα, παρομοιάζοντάς τον μάλιστα με τον «ναζιστή και καταπιεστή» Αδόλφο Χίτλερ.
«Τα πάντα, από την ΕΕ μέχρι τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, έχουν αποτύχει σε αυτή την κρίση στη Γάζα. Συνειδητοποιήσαμε ότι οι θεσμοί που λένε μεγάλα λόγια είναι εντελώς άδειοι όταν πρόκειται για το Ισραήλ. Από σήμερα, έχουν περάσει 80 ημέρες από την έναρξη των επιθέσεων. Όλες οι αξίες της ανθρωπότητας ‘πυροβολήθηκαν’ μπροστά στα μάτια μας. Κατά ποιον τρόπο είσαι διαφορετικός από τον Χίτλερ; Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι… Ο Χίτλερ δεν ήταν τόσο πλούσιος όσο αυτός» είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Η Δύση και οι ΗΠΑ προσφέρουν κάθε είδους υποστήριξη στο Ισραήλ. Σκότωσαν περισσότερους από 20 χιλιάδες κατοίκους της Γάζας. Βομβαρδίστηκαν νοσοκομεία, σχολεία και χώροι λατρείας, που δεν πρέπει να αγγίζονται ούτε στον πόλεμο. Επιστήμονες της Γάζας μαρτύρησαν μαζί με τις οικογένειές τους». 

«Παρακολουθούμε, με βαριά καρδιά, τη σφαγή 2,5 εκατομμυρίων ανθρώπων. Παρά τις δεκάδες προσπάθειες στο διπλωματικό πεδίο, δεν μπορέσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία εκατοντάδων κατοίκων της Γάζας. Ως μουσουλμάνοι, και κυρίως ως άνθρωποι, βιώνουμε την αμηχανία του να μην μπορούμε να αποτρέψουμε αυτή τη σκληρότητα στον κόσμο μας. Σήμερα η Γερμανία συνεχίζει να πληρώνει το τίμημα για τον Χίτλερ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Γερμανία δεν έχει φωνή. Δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν. Η Δύση είναι χρεωμένη και δεν μπορεί να μιλήσει» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Ερντογάν.

(info: proto thema)
Ανανέωση των πτήσεων της Aegean Airlines για Τελ Αβιβ από τις 11 Ιανουαρίου
Δείτε την ανταπόκριση του Δρ. Γαβριήλ Χαρίτου στον  Alpha Κύπρου
BINTEO