Ερντογάν κατά ΗΠΑ – Μακρόν για τις δηλώσεις τους σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Παν/μιο του Βοσπόρου

Share

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε την Παρασκευή ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον των ΗΠΑ και του Εμανουέλ Μακρόν για τις δηλώσεις τους σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου.

«Θέλω να πω στις ΗΠΑ: Δεν ντρέπεστε καθόλου, στο όνομα της δημοκρατίας, για όλα όσα συνέβησαν πριν τις εκλογές; Είδαμε πως όλο απειλούσαν ο ένας τον άλλον. Πιάσατε κορυφή στον ρατσισμό. Εσείς πως θα εξηγήσετε τη δολοφονία των μαύρων πολιτών σας από τους αστυνομικούς σας που τους σκότωσαν γονατιστούς;», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών με την Ουάσιγκτον.

Στράφηκε δε και κατά του Γάλλου προέδρου:

«Από την άλλη, ο Μακρόν φωνάζει τα ίδια, μαζί με την Ε.Ε… Μακρόν, πρώτα να λύσεις το θέμα με τα κίτρινα γιλέκα. Λύσε πρώτα το θέμα με τους ανθρώπους που όλοι είναι στους δρόμους», ανέφερε και συνέχισε:

«Στα τηλεοπτικά δίκτυα ζητούν την παραίτηση του πρύτανη. Αν τολμούσαν θα έλεγαν “να παραιτηθεί και ο πρόεδρος της Τουρκίας”, σημείωσε ακόμη, σχετικά με τα αντιπολιτευόμενα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας του.

«Όσο και να προσπαθήσουν, δεν θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ένα νέο κίνημα όπως στο Γκεζί», πρόσθεσε. / kathimerini