ΕΡΩΤΗΣΗ Κεφαλογιάννη – Ασημακοπούλου για την προκλητική έκθεση στο Αλβανικό Προεδρικό Μέγαρο

Share

«Προκλητική έκθεση στο Αλβανικό Προεδρικό Μέγαρο που προσβάλλει βάναυσα την Ιστορία και τις σχέσεις καλής γειτονίας»

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής επιτροπής Σύνδεσης και Σταθερότητας ΕΕ-Αλβανίας και η ευρωβουλευτής Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιδρούν έντονα και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους σε προκλητική έκθεση που παρουσιάστηκε στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού Προεδρικού Μεγάρου και στην οποία ξεναγήθηκε ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται απαράδεκτες φωτογραφίες και χάρτες με αντικείμενο τη δήθεν «γενοκτονία των τσάμηδων» αλλά και την «κατοχή» από την Ελλάδα αλβανικών εδαφών. Μία έκθεση που προσβάλλει βάναυσα την Ιστορική αλήθεια και τις σχέσεις καλής γειτονίας από μία, υπό ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρα.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η πρόσφατη έκθεση που πραγματοποιήθηκε στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου και στην οποία ξεναγήθηκε και ο Αλβανός πρόεδρος Ίλιρ Μέτα προσβάλλει βάναυσα την ιστορική αλήθεια αλλά και τις σχέσεις καλής γειτονίας από μία χώρα όπως η Αλβανία που τελεί στο καθεστώς της υπό ένταξης χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συγκεκριμένη έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες που συνοδεύονται από κατηγορίες κατά της Ελλάδας σχετικά με τη δήθεν «γενοκτονία των τσάμηδων». Ενώ εκτίθενται και αλυτρωτικοί χάρτες για δήθεν «κατοχή αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα». Χάρτες που εμφανίζουν σημαντικό μέρος της Ελλάδας σαν δήθεν αλβανικό.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Είναι σε γνώση της η παραπάνω έκθεση που παρουσιάζεται στην περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου;

– Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί δεδομένου ότι η Αλβανία, μία υπό ένταξη χώρα, με τη συγκεκριμένη έκθεση προσβάλλει βάναυσα την ιστορική αλήθεια με τη δήθεν «γενοκτονία των τσάμηδων» και τις σχέσεις καλής γειτονίας με την εμφάνιση αλυτρωτικών χαρτών για δήθεν «κατοχή αλβανικών εδαφών» από την Ελλάδα;