Εσωκομματικές εκλογές ΝΔ: Σε εγρήγορση η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Καλύμνου

Share

Πρόσω ολοταχώς για τις εσωκομματικές εκλογές στις 24 του Οκτώβρη η γαλάζια παράταξη

Σε εγρήγορση η Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ Καλύμνου

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Πρόσω ολοταχώς για τις εσωκομματικές εκλογές η γαλάζια παράταξη , οι οποίες θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Οι εκλογές αυτές είχαν προγραμματιστεί να γίνουν ένα χρόνο πριν, αναβλήθηκαν όμως λόγω της πανδημίας.

Από τις εκλογές αυτές αναμένεται να εκλεγούν τα νέα μέλη των ΔΗΜΤΟ και ΔΕΕΠ ( Νομαρχιακές) και τα μέλη που θα παρακολουθήσουν το 14ο διαδραστικό Συνέδριο της ΝΔ, το Δεκέμβριο του 2021. Πιο συγκεκριμένα θα εκλεγούν: Πρόεδροι των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.) Μέλη των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.) Πρόεδροι των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.). Μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών (ΔΗΜ.Τ.Ε.).

Για το σκοπό αυτό «σήκωσε μανίκια» και η ΔΗΜΤΟ- Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλύμνου- και οι συναντήσεις των μελών ξεκίνησαν, προκειμένου άμεσα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση υποψηφίων και την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών σε τοπικό επίπεδο.

Οι συζητήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα, όπως είναι φυσικό, μετά και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, και διαφαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον και διάθεση συμμετοχής στις τοπικές κάλπες, γεγονός που τροφοδοτεί με συγκρατημένη αισιοδοξία τα μέλη της ΔΗΜΤΟ.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ΔΗΜΤΟ Καλύμνου θα επιδιώξει ανανέωση της τοπικής οργάνωσης ώστε να δημιουργηθεί ένα κράμα έμπειρων και νέων μελών. Ήδη κάποια παλαιότερα στελέχη δήλωσαν πως δεν επιθυμούν να είναι εκ νέου υποψήφιοι για να δοθεί «τόπος» στα νέα παιδιά.

Σύντομα πρόκειται η οργάνωση να στραφεί στην κοινωνία και να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να δεχθεί υποψηφιότητες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι και το πώς θα διαμορφωθεί τελικά το προεδρείο της ΔΗΜΤΟ , όπως επίσης και τι θα αποφασίσει να κάνει ο νυν πρόεδρος της Οργάνωσης και Έπαρχος στην Περιφ. Ενότητα Καλύμνου, Μανώλης Μουσελλής και αν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Το μόνο βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΔΗΜΤΟ έχει πολύ δουλειά μπροστά της για να επαναπροσεγγίσει τα μέλη της τοπικά, να τα ενημερώσει και να τρέξει όλα τα ζητήματα που πρέπει μέχρι τις 24 Οκτώβρη, ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών πανελλαδικά.

Στις εκλογές ψηφίζουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στο κόμμα, διαθέτουν την κάρτα μέλους και έχουν τακτοποιήσει τις συνδρομές τους. Επίσης για πρώτη φορά στην κομματική ιστορία της χώρας, τα μέλη της Ν.Δ θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν από τον υπολογιστή τους, με μια ψηφιακή διαδικασία που η ΝΔ ευελπιστεί να έχει ως αποτέλεσμα την ακόμα μαζικότερη συμμετοχή των μελών του κόμματος στις εκλογές.