Ετοιμασίες στο Πασόκ / Κινάλ για τις εσωκομματικές εκλογές – Τα ονόματα στη Ρόδο

Share

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η προσπάθεια ανασυγκρότησης του Πασόκ / Κινήματος Αλλαγής, με σημείο αιχμής την εδραίωση ενός ανοικτού κόμματος. Στις 8 Μαΐου εκλέγονται τα μέλη των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων καθώς και οι 4.200 σύνεδροι ενόψει του 3ου Συνεδρίου του κόμματος, που θα λάβει χώρα στις 20 – 22 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στην Αθήνα αλλά και την επιλογή του ονόματος της παράταξης στις προσεχείς εθνικές εκλογές. 

Η πολιτική «προίκα» των 270.000 ψηφοφόρων στις διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου τον Δεκέμβριο του 2021, σε συνδυασμό με την ρητή δέσμευση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για ανανέωση – ενότητα – πολιτική αυτονομία και ένα Κίνημα που θα στηρίζεται στην εκλογή από την βάση, έχουν θέσει σε εγρήγορση τα μέλη του Πασόκ / Κινάλ.

Αυτό που εκπέμπεται σε όλους τους τόνους είναι πόσο απλή είναι η διαδικασία, αλλά και οι αυξημένες δυνατότητες εκλογής των ενδιαφερόμενων συνέδρων χάρις τη μονοσταυρία, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και βάζοντας στο περιθώριο τους κομματικούς μηχανισμούς. Δηλαδή κάνοντας στην πράξη ξανά ελκυστική την ενασχόληση με την πολιτική ιδίως των νέων και την κοινωνία δυναμικά παρούσα στο Συνέδριο – πολιτικής αναγέννησης.

Οι υποψηφιότητες για τα όργανα και για τους συνέδρους κατατίθενται μέχρι και την Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 14:00 είτε ηλεκτρονικά μέσω φόρμας που βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι στον ιστότοπο του Κινήματος Αλλαγής, είτε με την υποβολή email στο: ekloges8maiou@gmail.com ή ακόμη και τηλεφωνικά στο 210-3665302.

Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αποκλειστικά και μόνο τα μέλη του Κινήματος. Κανένα μέλος δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει υποψηφιότητα σε περισσότερα του ενός οργάνου, έχει όμως δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για τη συμμετοχή του σε ένα όργανο και επίσης για να εκλεγεί σύνεδρος.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ
Στην Ρόδο, συνήλθε σε συνεδρίαση η διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου προκειμένου να διευκρινιστούν οι παράμετροι της εγκυκλίου, με την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, και συνέδρων στις εκλογές που θα γίνουν σε όλη τη χώρα την Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Η εγκύκλιος, που κοινοποιήθηκε ήδη σε όλες τις οργανώσεις, προβλέπει για την περιοχή μας, την ανάδειξη 13 μελών για τη Νομαρχιακή Επιτροπή, εκ των οποίων η ποσόστωση των γυναικών θα είναι στο 1/3, ενώ το 10% θα αφορά νέους κάτω των 35 ετών.

Οι σταυροί θα είναι τρεις.

Όπως συμφωνήθηκε, ανάδειξης Νομαρχιακής Επιτροπής, Συντονιστικών Επιτροπών για τις Τοπικές Οργανώσεις και εκλογής Συνέδρων να γίνουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν κατά την εκλογή Προέδρου.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές του περασμένου Δεκέμβρη είχαν στηθεί κάλπες στο Ροδίνι, στ’ Αφάντου, στον Αρχάγγελο, στο Γεννάδι, στον Έμπωνα, στην Ιαλυσό και στην Κρεμαστή καθώς και στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Στις εκλογές είχαν ψηφίσει πάνω από 5.200 μέλη και φίλοι του Πασόκ / Κινάλ.

Όπως και στις εκλογές για τον πρόεδρο, δικαίωμα ψήφου έχουν και «οι φίλοι» που μπορούν να εγγραφούν την ώρα της κάλπης ή με ηλεκτρονικό τρόπο, πληρώνοντας όμως το αντίτιμο του ενός ευρώ.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (και το Συνέδριο) που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους είναι οι εξής:
Νικηφόρος Παπανικόλας
Αλέκος Παπουράς
Μανώλης Παπαδόπουλος
Παναγιώτης Λύμουρας
Βασίλης Καρνάβας
Δημήτρης Ζανεττούλης
Νίκος Βασιλαράς
Νίκος Μουτσάκης
Αντώνης Γονιδάκης
Γεράσιμος Παρασκευάς
Κατερίνα Διακογεωργίου
Ροδούλα Λουλουδάκη
Σμάρω Καμπουρακη
Κωνσταντίνος Τρέχας
Τσαμπίκος Ψαράς
Λευτέρης Χαντακάρης
Γιώργος Πόκκιας
Μερκ. Κυπριώτης

Τα ονόματα, ενδέχεται να αλλάξουν ή να αυξηθούν μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής ενδιαφέροντος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ
Για τις διαδικασίες προέβη χτες σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο ένας από τους ενδιαφερόμενους για την γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Νικηφόρος Παπανικόλας:

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις εκλογές της8ης Μαϊου όπου θα αναδειχθούν τα νέα όργανα του Κινάλ. Θα ψηφίσουμε για νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, τοπικές οργανώσεις, αντιπροσώπους στο Συνέδριο του κόμματος και φυσικά, θα τεθεί σε δημοψήφισμα το όνομα με το οποίο θα κατέλθουμε στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (ως Πασόκ – Δημοκρατική Παράταξη ή θα συνεχίσουμε ως Κίνημα Αλλαγής).

Η Ν.Ε. Νοτίου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου ανήκουν και τα νησιά: Ρόδος, Σύμη, Χάλκη, Τήλος, Καστελλόριζο, Κάσος και Κάρπαθος. Θα αποτελείται από 13 μέλη ενώ θα ισχύσει ποσόστωση για τις γυναίκες (τουλάχιστον στο 1/3 και των νέων κάτω των 35 ετών τουλάχιστον κατά 10%).

Η εκλογή γραμματέα θα είναι έμμεση.
Στην Ρόδο θα στηθούν κάλπες στις δημοτικές ενότητες Ρόδου, Ιαλυσό, Κρεμαστής, Έμπωνας, Αφάντου, Αρχάγγελο και Νότια Ρόδο ενώ επιδίωξή μας είναι να έχουμε κάλπη και στην Σορωνή και στην Καλλιθέα και στην Λίνδο. Αυτό θα ξεκαθαριστεί στο προσεχές διάστημα». /  πηγή: dimokratiki