Εξαφάνιση Μαντλίν: Μεγάλη κινητοποίηση στην Πορτογαλία – Τι αναφέρουν οι αστυνομικοί (Φωτογραφίες / βίντεο)

Share

Εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας γίνεται στην Πορτογαλία, κοντά στο φράγμα Αράντε, μετά από νέα στοιχεία που προέκυψαν.

Ο Βρετανός αστυνομικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Τζιμ Γκαμπλ δήλωσε ότι «πιστεύω ξεκάθαρα ότι κάτι ξέρουν» ενώ μιλώντας στη Mirror αναφέρει: «Πιστεύω ότι θα τη βρούμε».

«Η γλώσσα που χρησιμοποιούν οι Αρχές στις ανακοινώσεις τους υπονοεί ότι είναι σίγουροι πως η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή. Ωστόσο, δείχνουν σίγουροι για τις έρευνες που διεξάγουν και για τον ενδεχόμενο εντοπισμό της σορού της», πρόσθεσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο δολοφόνος της μικρής Μαντλίν είτε είναι ο Μπρούκνερ είτε κάποιος άλλος δε θα μπορούσε να ξεφορτωθεί την σορό της πλήρως, υπογραμμίζοντας: «Έστω και ένα μικρό κομμάτι οστού να βρούμε, η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που θα μπορούμε σίγουρα να κάνουμε εξέταση DNA», όπως αναφέρει το Sky News.

Το σημείο όπου πραγματοποιείται η έρευνα απέχει 50 χλμ. από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το κοριτσάκι στην Praia da Luz πριν από 16 χρόνια, κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένειά της, όταν ήταν μόλις 3 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι πριν έναν χρόνο, Γερμανοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη σε βάρος υπόπτου στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές.

madelein.jpg

Η γερμανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, γνωστό παιδεραστή που για χρόνια κατοικούσε μόνιμα σε περιοχή της νότιας Πορτογαλίας. Ο καταδικασμένος για κακοποίηση παιδιών και έμπορος ναρκωτικών συνήθιζε να επισκέπτεται τον φράγμα και το αποκαλούσε «τον παράδεισό του».

portogalia-madlin.jpg

Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη φυλακή εκτίοντας ποινή για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην ίδια περιοχή από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν, αλλά ο ίδιος δεν έχει κατηγορηθεί για κανένα έγκλημα που να σχετίζεται με την εξαφάνιση του παιδιού.

Αξιωματικοί από Πορτογαλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο επιβλέπουν τις έρευνες, ενώ έχουν επιστρατευτεί μέχρι και δύτες. / i eidiseis

ΒΙΝΤΕΟ