Ευχαριστίες του Δημάρχου Ρόδου, Αν.Καμπουράκη για την προώθηση μεταστέγασης του Π.Π.Ι. Γενναδίου

Share

 

Τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την ένταξη του έργου της ανακαίνισης των χώρων του Δημαρχικού Μεγάρου Νότιας Ρόδου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης. Σε σχετική ανάρτηση του αναφέρει: 

Ευχαριστούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την ένταξη του έργου της ανακαίνισης των χώρων του Δημαρχικού Μεγάρου Νότιας Ρόδου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και στον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό για τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των δομών Υγείας στο νησί μας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας.
Θέλουμε επίσης να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς όλους όσοι συνέβαλαν στην υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης χρήσης του ισογείου του Δημοτικού Μεγάρου Ν. Ρόδου, που θα φιλοξενεί στο εξής το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου.
Τέλος, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του δήμου μας που στεγάζονται και υπηρετούν στο συγκεκριμένο κτήριο, δεσμευόμενοι ότι θα φροντίσουμε για την κάλυψη των αναγκών τους και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και άσκησης των καθηκόντων τους. 
Η υπογραφή έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ρόδου, μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστου Ροϊλού, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλου και του εκπροσώπου Προέδρων Ν. Ρόδου, κ. Σταύρου Ακούρη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤH

Την Τετάρτη 27-09-2023, στο Δημαρχείο Ρόδου, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη και του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστου Ροϊλού, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλου και του εκπροσώπου Προέδρων Ν. Ρόδου, κ. Σταύρου Ακούρη, συμφωνητικό παραχώρησης χρήσης του ισογείου του Δημοτικού Μεγάρου Ν. Ρόδου, προκειμένου να μεταστεγαστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου.

Η μελέτη- κατασκευή- αναδιαρρύθμιση και ανακαίνιση των χώρων του ακινήτου θα υλοποιηθούν από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια, με χρηματοδότηση από το Ταμείο
Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2024.
Το νέο κτίριο, έκτασης 600 τ.μ, θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες λειτουργίας
μιας σύγχρονης δομής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη Νότια Ρόδο. Κατά την υπογραφή του συμφωνητικού, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η Δημοτική αρχή, τέσσερα χρόνια τώρα, είναι ακόλουθη της μόνιμης
και αρχικής τοποθέτησής της να προσφέρει τον καλύτερό της εαυτό στη βελτίωση των
υπηρεσιών που λαμβάνει ο πολίτης του νησιού μας…. Ο Δήμος Ρόδου έχει υποχρέωση
στους ανθρώπους της Νότιας Ρόδου, έχει υποχρέωση να βελτιώσει την
καθημερινότητά τους. Με αυτήν την παραχώρηση επενδύει σε καλύτερες υπηρεσίες
υγείας, σε μια περιοχή που μας κάνει καθημερινά περήφανους…»
Από την πλευρά του, ο Διοικητής κ. Ροϊλός ανέφερε: «Κάναμε προσπάθεια να
ενισχύσουμε το νότιο ιατρείο μας στο Γεννάδι και νομίζω ότι τα καταφέραμε αρκετά
και όσον αφορά τη στελέχωση και τον εξοπλισμό και αλλά και με το νέο ασθενοφόρο.
. …. Μεταστεγάζουμε το Π.Π.Ι. σε ένα χώρο μεγαλύτερο, πιο λειτουργικό. Θα γίνουν
πολύ γρήγορα οι διαδικασίες ανακαίνισης γιατί καταφέραμε να το εντάξουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αυτό είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να φτάσουμε στο στόχο μας, να αποκτήσει επιτέλους η Νότια Ρόδος ένα Κέντρο Υγείας, σύγχρονο, εξοπλισμένο, που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες που δέχεται το καλοκαίρι».
Τελειώνοντας, ο κ. Ροϊλός εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Δήμαρχο Ρόδου κ. Καμπουράκη, για τον καθοριστικό ρόλο του στην προετοιμασία και ταχεία ένταξη του
έργου αυτού στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και για τη διαχρονική συμβολή του στο
έργο της 2ης Υ.ΠΕ., με την παροχή διευκολύνσεων σε ιατρούς και προσωπικό, που
μετακινείται κατά τη θερινή περίοδο για την ενίσχυση του νοσοκομείου Ρόδου και των
Κ.Υ.
Επίσης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σοκορέλο, τον
εκπρόσωπο Πρόεδρων Ν. Ρόδου κ. Ακούρη, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου
Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη και την Ενιαία Τεχνική Υπηρεσία της 2ης Υ.ΠΕ. για την
πολύτιμη συνδρομή τους στη σχεδίαση και στον προγραμματισμό υλοποίησης του
έργου της μεταστέγασης του Π.Π.Ι.