Ευρωεκλογές: 14.950 οι εκλογείς που έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο, λέει ο γ.γ. του ΥΠΕΣ

Share

 

Τους 14.950 έχουν φτάσει, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Νάσο Μπαλέρμπα, οι εκλογές που έχουν ήδη αποστείλει την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές.

Συνολικά με επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές θα ψηφίσουν, όπως υπενθύμισε ο κ. Μπαλέρμπας, 202.500 εκλογείς.

Όπως εξήγησε στον ΑΝΤ1 όλες οι απαντητικές επιστολές με τις ψήφους συγκεντρώνονται και φυλάσσονται στο Περιστέρι, όπου το πρωί της Κυριακής 9 Ιουνίου, επιτροπές με δικαστικούς θα παραλάβουν κάλπες με τις επιστολικές ψήφους και αυτές θα μπουν κανονικά στην καταμέτρηση των ψήφων.

Ερωτηθείς για προβλήματα που έχουν καταγγείλει εκλογείς, σε ότι αφορά την παραλαβή του φακέλους με το υλικό που απεστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών μέσω των ΕΛΤΑ και μιας ιδιωτικής εταιρείας ταχυμεταφορών, ο κ. Μπαλέρμπας ανέφερε ότι από το σύνολο των 202.500 ειναι λιγότερες από 100 οι περιπτώσεις που δεν έχουν παραλάβει οι ψηφοφόροι τους φακέλους τους.

«Σήμερα, έχουν ήδη κατανεμηθεί όλοι οι εκλογείς σε περίπου 19.380 εκλογικά τμήματα ανά την χώρα. Στους καταλόγους αυτούς υπάρχουν και όσοι έχουν επιλέξει την επιστολική ψήφο με την ένδειξη “Τ” δίπλα στο όνομα τους και έτσι δεν θα τους επιτρέπεται να ψηφίσουν σε κάποιο εκλογικό τμήμα. Θα υπάρχει και η ένδειξη “Ε” σε όσους έχουν επιλέξει να ψηφίσουν ως ετεροδημότες, οι οποίοι επίσης δεν θα μπορούν να ψηφίσουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, επομένως δεν υπάρχει θέμα για διπλοψηφίες», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣ.

Όπως τόνισε, τέλος, «η επιστολική ψήφος διεξάγεται αυτή την στιγμή με έναν άψογο τρόπο. Τα προσωπικά δεδομένα είναι απόλυτα σφαλή και είναι ενδεικτικό ότι από το εξωτερικό έχουν δηλώσει συμμετοχή στην επιστολική ψήφο τριπλάσιοι πολίτες από όσους ήταν στις εθνικές εκλογές του 2023». / ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ