Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Δύο Ρόδιοι, ανάμεσα στους 33 υποψήφιους της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Share

 

Την επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων για τις ευρωεκλογές 2024 με το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας πραγματοποίησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου χθες (23/4). Ανάμεσα στους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με  33 υποψηφίους-ες στο Ευρωψηφοδέλτιό της, η Πλεύση Ελευθερίας ξεκινάει έναν νέο αγώνα ενίσχυσης του κινήματος της Πλεύσης Ελευθερίας, με ξεχωριστές προσωπικότητες, αυτοδημιούργητους κι αυτόφωτους ανθρώπους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας και από την Διασπορά.

Άνθρωποι διαφορετικοί, από τους χώρους των Τεχνών, του πολιτισμού, των γραμμάτων, της εργασίας, των κινημάτων, του αθλητισμού, των επιστημών, άνθρωποι δημιουργικοί, με αγάπη την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη, την Αλήθεια, με κίνητρο την προσφορά και τη συμμετοχή, άνθρωποι με κοινωνική δράση που έχουν διακριθεί στα πεδία τους. Άνθρωποι μέσα από την κοινωνία, αληθινοί, μαχητικοί, προσκαλούν καθένα και καθεμιά να εμπιστευθούν την Πλεύση Ελευθερίας και να της δώσουν Ισχυρή Εντολή, να δώσει Ζωή και στην Ευρωβουλή».

Οι 33 Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας

1. ΑΛΕΙΦΤΗΡΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ – Αγρότης, Εκπρόσωπος Τύπου Αγροτών

2. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ – Ηθοποιός, Πρώην Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

3. ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ – Γενικός Γραμματέας «ΗΠΑΡχω»

4. ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΑΡΙΑ – Γενική Γραμματέας Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (Ε.Κ.Π.) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Εργαζομένων Ναυτιλίας και Τουρισμού

5. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ – Πρωταθλητής Ευρώπης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

6.  ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ, Ενεργό στέλεχος Κινημάτων για το Περιβάλλον με πλούσια ακτιβιστική δράση

7.  ΙΩΝΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

8. ΚΑΖΑΝΤΖΗ ΕΥΘΥΜΙΑ – Σχεδιάστρια Κοσμημάτων, Ελεύθερη Επαγγελματίας

9. ΚΑΜΠΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, δημοσιογράφος, εκπαιδευτής scuba-diving με έντονη περιβαλλοντική δράση

10. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

11. ΡΕΖΑΝ (ΚΡΙΤΣΕΛΗ) ΑΝΝΑ – Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

12. ΚΥΡΙΔΟΥ ΑΝΝΕΤΑ – Χρυσή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας

13. ΚΥΡΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠOΣ Δικηγόρος – Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής των Ελλήνων

14.  ΜΠΑΛΜΠΟΥΖΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ – Δικηγόρος, Υπεύθυνος Κοινοβουλευτικού Έργου Πλεύσης Ελευθερίας

15.  ΜΠΑΝΤΟΥΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ – Πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων και Συνταξιούχων ΟΤΕ με παιδιά με αναπηρία

16.  ΜΠΟΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ηθοποιός

17. ΝΟΪΦΕΛΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ – Ερευνητής, Πολιτιστικός Διαχειριστής, Θεατρικός Σκηνοθέτης, Ηνωμένο Βασίλειο

18.  ΝΤΑΒΟΥ ΜΑΡΙΑ – γλωσσολόγος, συγγραφέας, εκπαιδευτικός, Γλωσσομάθεια

19.  ΠΑΝΑΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – Ξενοδόχος, Καθηγήτρια ιταλικών, Λαογράφος, Ακτιβίστρια Περιβάλλοντος

Γεννήθηκε  το 1962 στο Παραδείσι της Ρόδου.  Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Γιαννακόπουλο, πολιτικό μηχανικό και έχουν δύο παιδιά, τον Παναγιώτη, πολιτικό μηχανικό και μηχανολόγο μηχανικό και τον Μιχάλη, πολιτικό επιστήμονα και δικηγόρο.

Από την παιδική της ηλικία, παράλληλα με τις σπουδές της, εργαζόταν στα χωράφια μαζί με τους αγρότες γονείς της.  Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία.  Από την αποφοίτησή της και επί έντεκα χρόνια, δίδαξε την Ιταλική γλώσσα στα κέντρα ιταλικής γλώσσας που δημιούργησε. Στην συνέχεια και μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα,  στην οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση που διευθύνει.

Από μαθήτρια Λυκείου και έως σήμερα, παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, ασχολείται με την Λαογραφική Έρευνα, έχοντας δημιουργήσει ένα πλούσιο ιστορικό και λαογραφικό αρχείο.  Έχει παρουσιάσει  λαογραφικές και ιστορικές εργασίες της σε Συνέδρια και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Δημιούργησε και είναι υπεύθυνη λειτουργίας, του Μουσείου Παράδοσης και Αγροτικής Ζωής Ρόδου.

Από την πρώιμη εφηβική της ηλικία και μέχρι σήμερα, δραστηριοποιείται ενεργά, σε κάθε μορφωτικό, κοινωνικό, επαγγελματικό και πολιτικό περιβάλλον όπου βρέθηκε.              Έτσι, υπηρέτησε ως Πρόεδρος των Μαθητικών Κοινοτήτων του Λυκείου Σορωνής Ρόδου,  Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Παβίας, Πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού και του Γυμνασίου Παραδεισίου Ρόδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παραδεισίου, Κοινοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος Κοινότητας Παραδεισίου, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών Δωδεκανήσου και Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία (Π.Ο.Ι.Φ.Ξ.Γ.), και από το 2010 έως και το 2019,  επί δύο συνεχόμενες θητείες,  Δημοτική Σύμβουλος  Ρόδου.

Ανέπτυξε επίσης έντονη δραστηριότητα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Αεροδρομίων και της Δημόσιας Περιουσίας γενικότερα. Έδωσε μάχες για το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, ενώ μετά την προδοσία εκ μέρους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ,                          παραμένοντας πιστή στις Αρχές της, στις Εθνικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, ήταν η  επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαικής Ενότητας στον Νομό Δωδεκανήσου

Είναι από τις 19-4-2016, μέλος της Πλεύσης Ελευθερίας. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας στις Ευρωεκλογές του 2019, καθώς και στις Εθνικές εκλογές του Μαίου 2023 και του Ιουλίου του 2023, όπου υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δωδεκανήσου.

Επί σειρά πολλών ετών, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα και ακτιβισμό, ως Μέλος της Επιτροπής Αγώνα των Κατοίκων για την Προστασία από την λειτουργία του εργοστασίου ΔΕΗ Σορωνής Ρόδου. Αυτό κόστισε στην Ευαγγελία Παναή πολυετείς πολιτικές – δικαστικές διώξεις με κατασκευασμένα κατηγορητήρια, αλλά και της προσέφερε την τιμή της γνωριμίας της με την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, που υπήρξε η συνήγορος υπεράσπισης της, στους πολυετείς δικαστικούς αγώνες!

20.  ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΖΗΣΗΣ – Ηθοποιός, Συγγραφέας παιδικών βιβλίων

21.  ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ – Μουσικός-βιολιστής

22.  ΠΟΛΥΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Δημοσιογράφος

23.  ΡΕΓΚΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – Δικηγόρος

24.  ΡΟΓΚΑΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ – Ψυχολόγος

25. ΣΑΒΒΙΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ) – Ηθοποιός

Γεννήθηκε στην Ρόδο και είναι ιδρυτικό μέλος του θεατρικού σχήματος «θέατρο “ΣΥΝ ΚΑΤΙ” – σύνολο τέχνης». Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με αρκετούς σκηνοθέτες τα τελευταία χρόνια όπως οι:  Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Γιώργος Μανταρόπουλος, Νίκος Χατζηπαπάς, Γιώργος Ηλιόπουλος, Ρεγγίνα Καπετανάκη, κ.α. Τον Δεκέμβριο του 2018 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ  «Faux-Bia! The Musical! » σε σκηνοθεσία της Angelika Sandora,  που παρουσιάστηκε στο Carnegie Hall, στην  Νέα Υόρκη.

Στον κινηματογράφο έχει παίξει στις ταινίες:  το δείπνο τού βοσκού – Invisible World – Εξορία – the big father – Lets-talk-about-love,Το κορίτσι με τα σπίρτα, Segreto, A DAY WITH MY FATHER,Του εχθρού μου, Runaway Day, PAYBACK TIME, No Parking, The Blink, Without Borders, κ.α. και στην τηλεόραση  στα σίριαλ:  Άγριες Μέλισσες – Singles 2, Λατρεμένοι μου Γείτονες, Βασιλιάδες, Έρωτας, Με τα παντελόνια κάτω, Πολυκατοικία,  κ.α. όπως επίσης και σε αρκετές τηλεοπτικές διαφημίσεις.

26.  ΣΑΝΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Αγωνίστρια, Αντιδικτατορική Δράση, Μέλος της Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών

27.  ΣΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – Σχεδιάστρια Κοσμημάτων, Αθλήτρια, Ακτιβίστρια

28.  ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ – Ελεύθερη επαγγελματίας

29.  ΣΤΟΚΑΣ ΜΠΑΜΠΗΣ – Τραγουδοποιός, Τραγουδιστής

30. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Διευθύντρια Media Παραγωγών, Αθλήτρια, Ακτιβίστρια

31. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΑΝΤΗΣ (ΦΕΡΔΙΝΑΝΔΟΣ)

32.  ΧΟΝΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (Πενταρίτσας-Αctive Member), Αγρότης, Μουσικός, Κοινωνικός Επιστήμονας, Συγγραφέας

33. ΨΑΡΡΕΑ ΕΛΕΝΗ – Καλλιτέχνης,  Διευθύντρια Χώρου τέχνης «Μανδραγόρας 32Β»