ΕΥΡΩΠΗ: Αναπτύσσεται η ‘μαύρη αγορά’ των πλαστών Covid πιστοποιητικών & αποτελεσμάτων τεστ!

Share

-ΕΥΡΩΠΗ: Αναπτύσσεται η ‘μαύρη αγορά’ των πλαστών Covid πιστοποιητικών & αποτελεσμάτων τεστ!

-Περισσότεροι από 1.200 πωλητές που λειτουργούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο, προσφέρουν πλαστά έγγραφα με μόλις 25 λίρες!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, μιλάει για μια επιχείρηση που έχει στηθεί με πλαστά Covid πιστοποιητικά & αποτελέσματα τεστ!

Η έρευνα αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Μια κρυφή ‘βιομηχανία’ της πανδημίας που χορηγεί πλαστά Covid πιστοποιητικά & αποτελέσματα τεστ για μόλις 25 λίρες,  έχει αυξηθεί, με περισσότερους από 1.200 προμηθευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Με τους συνεχείς περιορισμούς που θέτει η Βρετανική κυβέρνηση, πολλοί ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία από φτωχότερα έθνη αγοράζουν πλαστά πιστοποιητικά για να μπουν στην χώρα.

Τον περασμένο μήνα, οι βουλευτές ενημερώθηκαν ότι περισσότερα από 100 άτομα την ημέρα προσπαθούν να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας πλαστά πιστοποιητικά δοκιμών Covid, καθώς τα άτομα προσπαθούν να ξεπεράσουν τις τρέχουσες απαιτήσεις εισόδου, οι οποίες περιλαμβάνουν δοκιμές πριν και μετά το ταξίδι και μπορούν να κοστίσουν στον καθένα, εκατοντάδες λίρες.

Οι ερευνητές που εδρεύουν στο Ισραήλ βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για πλαστογραφημένες κάρτες εμβολίου από το NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας) και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) μαζί με πλαστά πιστοποιητικά δοκιμών, όλα διαθέσιμα προς πώληση στον Dark Web (μαύρη αγορά του διαδικτύου) και μέσα από διάφορες πλατφόρμες εύκολης πρόσβασης, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων εφαρμογές WhatsApp, Telegram και Jabber.

Προσφέρονται επίσης προϊόντα που υποτίθεται ότι είναι εμβόλια Covid και θεραπείες ενώ η έρευνα απέδειξε ότι εντόπισαν περίπου 20 προμηθευτές μέχρι  τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, οι οποίοι αυξήθηκαν σε 600 τον Ιανουάριο και περισσότεροι από 1.200 μέχρι τον Μάρτιο!

Το Dark Web είναι ένα δίκτυο (μέσα στο ίντερνετ) στο οποίο μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση μόνο με συγκεκριμένο λογισμικό. Υπάρχουν επίσης πολλά κανάλια στο Telegram, μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, μερικά από τα οποία έχουν πάνω από 1.000 συνδρομητές.

Επίσης ένας ανώτερος ερευνητής στο Check Point, δήλωσε ότι τα άτομα που αρνούνται να πάρουν το εμβόλιο με βάση θεωρίες συνωμοσίας που διαδίδουν επικίνδυνη παραπληροφόρηση – είναι μεταξύ εκείνων που αγοράζουν τα πλαστά πιστοποιητικά…

Με πληροφορίες από τον ‘Guardian’