ΦΑΝΑΡΙ: Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τον πόλεμο στην Ουκρανία (video)

Share

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από τους Μητροπολίτες Μοσχονησίων Κύριλλο, Ανέων Μακάριο, Φιλαδελφείας Μελίτωνα, Σεβαστείας Σεραφείμ, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίο, Μύρων Χρυσόστομο και Ειρηνουπόλεως Νίκανδρο, καθώς και από τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, και ακολούθως στο μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας απηύθυνε έκκληση, για μία ακόμα φορά, να τερματιστεί ο αδελφοκτόνος πόλεμος στην Ουκρανία, δεόμενος προς τον Αναστάντα Λυτρωτή: «Το εφετινό Πάσχα να αποτελέσει το έναυσμα για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι, ασφαλή περάσματα, προς πραγματικά ασφαλείς περιοχές, για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους της Μαριούπολης, τους αμάχους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τραυματίες, ηλικιωμένοι, γυναίκες και πολλά παιδιά. Το ίδιο να ισχύσει και για όλες τις άλλες περιοχές της Ουκρανίας, όπου εκτυλίσσεται μια απερίγραπτη ανθρώπινη τραγωδία».

Ο Παναγιώτατος, σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «Οι δυνάμεις του κακού, η βία και η αδικία, που εξακολουθούν να ταλανίζουν την ανθρωπότητα, δεν θα νικήσουν στο τέλος».

Στην τελετή της Αναστάσεως παρέστησαν o Επίσκοπος των εν τη Πόλει Ρωμαιοκαθολικών, Massimiliano Palinuro, ο Χριστόδουλος Λάζαρης, πρέσβης της Ελλάδας στην ‘Αγκυρα, η Γεωργία Σουλτανοπούλου, γενική πρόξενος στην Πόλη, o Maxim Vdovichenko, πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, ο ‘Αρχων Έξαρχος της ΜτΧΕ Αθανάσιος (Σούλης) Κωνσταντόπουλος, εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της Αδελφότητας Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου «Παναγία ἡ Παμμακάριστος», με ‘Αρχοντες της ΜτΧΕ, καθώς και πιστοί από την Πόλη και πλήθος προσκυνητών από το εξωτερικό.

Ακολούθως ο Παναγιώτατος προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντων των Αρχιερέων. / news247 / cnn / ert

BINTEO