Fraport Greece: Πάνω από 1 εκ. οι τουρίστες το α’ εξάμηνο για την Ρόδο! – Οδεύουμε προς νέο ρεκόρ το 2024

Share

 

Προς ένα νέο ρεκόρ οδεύει η Ρόδος σε ότι αφορά την τουριστική κίνηση, γεγονός που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που καταγράφει και ανακοινώνει η Fraport Greece για το αεροδρόμιο του νησιού μας. 

Ειδικότερα, μετά και τα τελευταία στοιχεία του μήνα Ιουνίου μπορεί να πει κανείς ότι το τουριστικό ρεύμα προς τη Ρόδο καταγράφει σημαντική άνοδο, αν και από πολλές πλευρές επισημαίνεται ότι η ευημερία των αριθμών δε συμβαδίζει πάντα με την ευημερία των εσόδων για διάφορους λόγους.

Τα στοιχεία που υπάρχουν για τις πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού μας φέτος, είναι ενδεικτικά της καλής πορείας του τουριστικού ρεύματος. Ήδη για το διάστημα από το Μάρτιο μέχρι και τον Ιούνιο με τις πτήσεις τσάρτερ ήρθαν στη Ρόδο πάνω από 1.000.000 τουρίστες!

Όπως προέκυψε και ο Ιούνιος «έκλεισε» με αύξηση σε σχέση με πέρυσι ενώ εκτιμάται, ότι και ο μήνας που διανύουμε θα «πιάσει» νούμερα σε πολύ υψηλά επίπεδα ( όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο) και αυτό άρχισε ήδη να γίνεται αισθητό από την κίνηση που σημειώνεται καθημερινά στο αεροδρόμιο του νησιού μας με τις πτήσεις τσάρτερ.

Με την ευκαιρία, αξίζει να σημειώσουμε, ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφεται η τάση, οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος, Οκτώβριος αλλά και Νοέμβριος (δηλαδή η αρχή και το τέλος της τουριστικής περιόδου) να είναι «δυνατοί» μήνες και ειδικά φέτος, θα συμβάλουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί, που αναμένεται να καταγράψει τελική αύξηση σε μονοψήφιο ποσοστό.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που αφορούν τους τέσσερις πρώτους μήνες της νέας χρονιάς κατά τους οποίους καταγράφεται τουριστική κίνηση για το νησί, διαφαίνεται η δυναμική του τουρισμού φέτος στη Ρόδο, καθώς έχουμε ήδη μία διαφορά πάνω από 100.000 τουρίστες σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις τουριστών με πτήσεις τσάρτερ το 2023 είχαν ως εξής:
– Μάρτιος 10.850 τουρίστες
– Απρίλιος 144.303 τουρίστες
– Μάιος 325.681 τουρίστες
– Ιούνιος 451.644 τουρίστες
Σύνολο: 932.478 τουρίστες

Ενώ οι αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ φέτος, έχουν μέχρι στιγμής, ως εξής:
– Μάρτιος 14.991 τουρίστες
– Απρίλιος 157.552 τουρίστες
– Μάιος 377.088 τουρίστες
– Ιούνιος 494.283 τουρίστες
Σύνολο: 1.043.914 τουρίστες

Για το πρώτο λοιπόν τετράμηνο της φετινής τουριστικής σεζόν, έχουν μία αύξηση σε ποσοστό 11,95% που αντιστοιχεί σε 111.436 περισσότερους τουρίστες, συγκριτικά με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Φέτος, κατ΄ εκτίμηση όλων, η σεζόν θα είναι ακόμα πιο αποδοτική από πλευράς αφίξεων, καθώς θα αναπληρώσουμε τις περσινές χαμένες μέρες της μεγάλης φωτιάς, (συμπληρώθηκε ακριβώς ένας χρόνος) κατά τις οποίες η Ρόδος κατέγραψε απώλειες της τάξης των περίπου 80.000 τουριστών για διάστημα τριών εβδομάδων και μάλιστα τον μήνα Ιούλιο, δηλαδή μέσα στην υψηλή περίοδο.

Από τις αφίξεις των τουριστών, διαφαίνεται, ότι οι Άγγλοι κρατούν τα σκήπτρα και βρίσκονται στην πρώτη θέση, με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες αγορές, κάποιες από τις οποίες δεν έχουν ακόμα ικανοποιητική κίνηση. Όλα τα στοιχεία κατατείνουν στο ότι το 2024, οι τουριστικές επιδόσεις της Ρόδου θα καταγράψουν νέο ρεκόρ.

Η Κίνηση στην κρουαζιέρα
Σε ό,τι αφορά τώρα την κίνηση στην κρουαζιέρα για το λιμάνι της Ρόδου αυτή διαμορφώθηκε το μήνα που πέρασε ως εξής:
– Ιούνιος 2024: 45 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν στο νησί 46.093 τουρίστες
– Ιούνιος 2023: 41 κρουαζιερόπλοια τα οποία έφεραν στο νησί 58.249 τουρίστες

Ενώ σε ότι αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους η κίνηση στο λιμάνι της Ρόδου διαμορφώθηκε ως εξής:
– Α’ εξάμηνο 2024: 121 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 138.281 τουρίστες
– Β’ εξάμηνο 2023: 140 κρουαζιερόπλοια με τα οποία ήρθαν στη Ρόδο 160.904

ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ