Γ. Μαστροκούκος: Ο δήμαρχος με τις ενέργειες του προκάλεσε τη διαγραφή του οικισμού της Χώρας Καλύμνου (vifeo)

Share

Η μόνη λύση πια είναι η ψήφιση τροπολογίας που θα επαναφέρει τα πράγματα στην πρότερη και ορθή κατάσταση

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο δήμαρχος ευθύνεται για τη διαγραφή του οικισμού της Χώρας Καλύμνου, γιατί προέβη από την αρχή σε ενέργειες που προκάλεσαν το γεγονός αυτό, δηλώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Κάλυμνος – Ενότητα -Αναγέννηση» Γιάννης Μαστροκούκος , σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News Politics. Μάλιστα αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι αυτό έγινε σκόπιμα , για λόγους που έχουν ειπωθεί στο παρελθόν και δεν επιθυμεί να αναμοχλεύσει πάλι.

Την εκτίμηση του αυτή στηρίζει σε δυο έγγραφα τα οποία φέρουν την υπογραφή του δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη, αποτέλεσαν στοιχεία φακέλου και τα έλαβε υπόψη η ΕΛΣΤΑΤ στη γνωμοδότηση της. Στο πρώτο, όπως είπε ο ίδιος, «καρφώνει» στην ουσία το ότι η απόσταση των κατοικιών από τον ένα οικισμό στον άλλο είναι μικρότερη των 200 μέτρων. Θεωρεί μάλιστα ότι αυτή η επιστολή ήταν η αιτία να ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, όπως και οι δημόσιες δηλώσεις του δημάρχου.

Είμαστε η μοναδική περίπτωση στην Ελλάδα που έγινε διαγραφή παραδοσιακού οικισμού, τονίζει ο κ. Μαστοκούκος και οι συνέπειες είναι πολλές, αναπτυξιακές, οικονομικές , πολιτιστικές, ιστορικές και άλλες. Αυτό το σημαντικό θέμα το «έθαψε» ο κ . Διακομιχάλης και έρχεται τώρα, μεσούσης της απογραφικής διαδικασίας να αναζητήσει πολιτική λύση, την οποία δεν ήθελε από την αρχή, όπως η παράταξή μας, που κατέφυγε τότε σε γενικές συνελεύσεις για το σκοπό αυτό, προσθέτει .

Ο κ. Μαστροκούκος κατηγορεί επίσης τον κ. Διακομιχάλη ότι χρησιμοποιεί μια πολιτική ρευστή, που αυτή εξελίσσεται ανάλογα με τις καταστάσεις, για επικοινωνιακούς λόγους. Επίσης θεωρεί ότι είναι πολιτική προπαγάνδας το να κάνει επίκληση στο συναίσθημα λέγοντας τώρα στις αντιπολιτεύσεις να συνεργαστούν «αν αγαπούν την Κάλυμνο» και να πιέσουν να βρεθεί πολιτική λύση.

Εμείς ότι είχαμε να κάνουμε το κάναμε λέει ο Γιάννης Μαστροκούκος, ο οποίος βλέπει πως η μόνη λύση πια είναι η ψήφιση τροπολογίας που θα επαναφέρει τα πράγματα στην πρότερη , ορθή κατάσταση τους. Ο κ. Διακομιχάλης «όπως τα έκανε να τρέξει να τα ξεμπερδέψει» , λέει ο ίδιος. «Αν πραγματικά θέλει να βρεθεί λύση θα τη βρει! Ο δήμαρχος δυστυχώς όμως δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα του νησιού, αποτελεί το πρόβλημα του νησιού!!».

Κλείνοντας τη συζήτηση, και μετά από όλα όσα ειπώθηκαν για λαθεμένους χειρισμούς και ενέργειες της δημοτικής αρχής, ρωτήσαμε τον επικεφαλής να μας πει ξεκάθαρα αν θεωρεί ότι υπήρχε σκοπιμότητα πίσω από αυτές τις ενέργειες και απάντησε λέγοντας ότι , στην καλύτερη περίπτωση θεωρεί ότι η λειτουργία της δημοτικής αρχής είναι επικίνδυνη, αδιάφορη και ίσως άσχετη!!!

ΒΙΝΤΕΟ