Γ. Νικητιάδης από την Κάρπαθο: Απαιτούνται ουσιαστικές πολιτικές για τη στήριξη των νησιών μας

Share

Διήμερη επίσκεψη στην Κάρπαθο πραγματοποίησε την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, προερχόμενος από την Κάσο.

Το απόγευμα της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, ο κ. Νικητιάδης στην ομιλία του τόνισε πως επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει πλήρως τα νησιά. Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για τη νησιωτική Ελλάδα ο τ. υφυπουργός έφερε ως παράδειγμα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που καταργήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και διατηρήθηκε αυτή η κατάσταση με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, συσχετίζοντάς την μάλιστα με την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

Ο τ. Υφυπουργος ζήτησε ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν οι προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο και παράλληλα σημείωσε πως η απουσία Δωδεκανήσιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανής στις οριζόντιες πολιτικές για τα νησιά που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Την Πέμπτη 4 Μαΐου ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπάθου κ. Βασίλειο Στασινόπουλο και εκπροσώπους του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ο Γιώργος Νικητιάδης υπογράμμισε θα πρέπει να γίνουν δομικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στα νησιά μας ώστε οι νησιώτες να νιώσουν ξανά ασφάλεια και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας των γιατρών και νοσηλευτών χάρις στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση των οποίων λειτουργούν πλέον όλες οι δομές υγείας στα Δωδεκάνησα.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του κ. Νικητιάδη στην Κάρπαθο ήταν η γραφική Ολυμπος όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους κατοίκους του χωριού που κρατούν ζωντανή την τοπική παράδοση.