Γ. Νικητιάδης από την Κάσο: Η νησιωτικότητα, βασικός πυλώνας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Share

Την Ηρωική Νήσο Κάσο επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, την Τετάρτη 3 Μαΐου.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε αρχικά με τον δήμαρχο Μιχάλη Ερωτόκριτο με τον οποίο συζήτησαν την εξέλιξη θεμάτων της Κάσου τα οποία ο κ. Γ. Νικητιάδης παρακολουθεί, καθώς είναι η πολλοστή φορά επισκέπτεται το νησί το τελευταίο χρονικό διάστημα και είναι γνώστης των προβλημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με κατοίκους του νησιού. Κοινός τόπος της ανησυχίας όλων είναι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κάσου με τα υπόλοιπα νησιά κυρίως τους χειμερινούς μήνες, η υγειονομική περίθαλψη και η ακρίβεια, που καθιστούν την καθημερινότητα στα νησιά εξαιρετικά δύσκολη. Όπως σημείωσε ο κ Νικητιάδης το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης είναι τεράστιο και γνωστό στον ίδιο, καθώς είχε λάβει μέρος και στις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί γι’ αυτό το ζήτημα, ενώ υπερτόνισε και την έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού για τον τουρισμό και για τα μικρά νησιά, όπως η Κάσος.

Ο Γιώργος Νικητιαδης αναφέρθηκε στις βασικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για μια κυβέρνηση που θα μπορέσει να βγάλει τα νησιά από την εγκατάλειψη και τις βασικές προϋποθέσεις που θέτει το Κίνημα για να μετέχει σε ένα συνεργατικό κυβερνητικό σχήμα. Η νησιωτική πολιτική, η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων αποτελούν καίρια σημεία των θέσεων αυτών.

Τέλος ο κ. Νικητιαδης παρατήρησε με νόημα πως για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια το ΠΑΣΟΚ δεν έχει βουλευτή από τη Δωδεκάνησο γεγονός που έχει ζημιώσει τα Δωδεκάνησα.