Γ. Νικητιάδης από το Καστελλόριζο: Η αδιαφορούσα πολιτεία και η Νέα Δημοκρατία οφείλουν να σταθούν δίπλα στους φρουρούς του έθνους

Share

Το ακριτικό Καστελλόριζο επισκέφθηκε την Παρασκευή 5 Μαΐου ο τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής της εκκλησίας και τους υπεύθυνους του πολυδύναμου ιατρείου Καστελλορίζου καθώς και με τους ακρίτες κατοίκους του νησιού. 

Κυρίαρχα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί είναι τα ζητήματα υγείας με την έλλειψη γιατρού γενικής ιατρικής, εγκατάλειψη έργων υποδομών με κύριο θέμα την υποστήριξη της παραλιακής ζώνης που κινδυνεύει με καθίζηση και το τεράστιο θέμα της ακρίβειας που επηρεάζει άμεσα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής στο Καστελλόριζο ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

«Αποτελεί για μένα εθνικό χρέος να επισκεπτόμαστε το ακριτικό Καστελλόριζο την εσχατιά όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Δυστυχώς και εδώ αναδεικνύεται όπως σε όλα τα νησιά μας η εγκατάλειψή τους, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Θεωρώ αδιανόητο να μην υπάρχει στο Καστελλόριζο, στο νησί της Κυράς της Ρω, ένας γιατρός γενικής ιατρικής και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορούν να καλύπτουν όχι μόνο τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, φρουρών της πατρίδας στην εμπροσθοφυλακή μονίμως, αλλά και τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται το νησί κατά τη θερινή περίοδο.  Είναι εξίσου αδιανόητο έργα υποδομής κυρίαρχα για το νησί όπως το παραλιακό μέτωπο στο λιμάνι να εγκαταλείπονται  στην τύχη τους όταν ήδη η δημοτική αρχή έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του και το θέμα έχει βαλτώσει εξαιτίας της αδιαφορίας και αδυναμίας της κυβέρνησης και τις Νεας Δημοκρατίας που δεν κατανοούν τη σημασία του θέματος και που αγνοούν πλήρως τις έννοιες ακριτική περιοχή και νησιωτικότητα. 

Οι κάτοικοι του Καστελλόριζου διατηρούν υψηλό εθνικό φρόνημα, είναι έτοιμοι κάθε στιγμή για να προστατεύσουν τα εθνικά εδάφη. Η πολιτεία και η υπεύθυνη κυβέρνηση υποχρεούνται να σταθούν δίπλα σε αυτούς τους φρουρούς του έθνους. Η εγκατάλειψή τους και η αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας δεν δείχνουν την εθνική ευαισθησία που θα έπρεπε να υπάρχει για τη φροντίδα νησιών όπως το Καστελλόριζο.  Ελπίζουμε σύντομα σε μια συμμαχική κυβέρνηση στην οποία θα μπορεί το ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τις προγραμματικές μας θέσεις για να σταματήσει η εγκατάλειψη των νησιών μας».