Γ. Νικητιάδης: Η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων του ΕΦΚΑ έχει τη σφραγίδα της ΝΔ

Share

Τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ της Ρόδου επισκέφθηκε ο τ. υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαΐου.

Ο κ. Νικητιάδης συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ Ρόδου Ελένη Θεοδωράκη η οποία και τον ενημέρωσε για τις άσχημες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν, την ουσιαστική έλλειψη ηλεκτρονικής διασύνδεσης των συστημάτων που χρησιμοποιεί ο Ενιαίος Φορέας Ασφάλισης, καθώς και τη μη λειτουργικότητα του κτηρίου που στεγάζονται οι υπηρεσίες.

Ο κ. Νικητιάδης σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε: «Οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ εργάζονται σε συνθήκες που αγγίζουν το όριο της βαρβαρότητας. Αποκαλύφθηκε το τεράστιο ψέμα της κυβέρνησης για την έκδοση συντάξεων με fast track διαδικασίες και η πολυδιαφημιζόμενη ψηφιοποίηση στο χώρο του ΕΦΚΑ αποδεικνύεται τελικά πως είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα της Νέας Δημοκρατίας. Τοποθετήσεις και αποσπάσεις με μη αξιοκρατικά κριτήρια, έλλειψη προσωπικού και ανύπαρκτη ψηφιακή διασύνδεση, δημιουργούν τεράστια ζητήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και στη διευκόλυνση της εργασίας των υπαλλήλων».

Όπως σημείωσε ο κ. Γ. Νικητιάδης το προσωπικό του ΕΦΚΑ είναι άξιο συγχαρητηρίων καθώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες σηκώνοντας έναν τεράστιο όγκο εργασίας, σε συνθήκες που θυμίζουν άλλες εποχές.

Είναι σημαντικό, τόνισε ο κ. Νικητιάδης, να υπάρχει ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη Βουλή από την πρώτη Κυριακή έτσι ώστε να τεθούν όλα αυτά τα ζητήματα σε κεντρικό επίπεδο και παράλληλα τα Δωδεκάνησα να αποκτήσουν ξανά φωνή μέσα στο Κοινοβούλιο έτσι ώστε να μπορέσουν να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.