Γ. Νικητιάδης: Ισχυρό μήνυμα για ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή έστειλε η Κάλυμνος

Share

Ισχυρό μήνυμα, για ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη Βουλή από την πρώτη Κυριακή έστειλε και η Κάλυμνος κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης του τ. υφυπουργού Πολιτισμού Τουρισμού και υποψηφίου βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη, το απόγευμα της Τετάρτης 10 Μαΐου.

Παρουσία του Επάρχου Καλύμνου Μανώλη Μουσελή, του Δημάρχου Καλυμνίων Δημήτρη Διακομιχάλη, του πρώην Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, του επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μαστροκούκου, του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Λελέκη, του Δημάρχου Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα Χρυσόστομου (Κρις) Αλαχούζου, φίλων και υποστηρικτών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Νικητιάδης ανέλυσε τις θέσεις και τις προτάσεις του Κινήματος για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει με συμμαχική κυβέρνηση που θα σοσιαλδημοκρατικό πρόσημο.

Με χαιρετισμό που απέστειλε εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Νικητιάδη ο καταξιωμένος και γνωστός στο πανελλήνιο καρδιολόγος Μιχάλης Κουτούζης. Ο Γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλύμνου Μηκές Ζηρούνης αναφερόμενος στον κ. Νικητιάδη, επεσήμανε τη συμβολή του στην ανάπτυξη του τουρισμού, στις αποτελεσματικές δράσεις του για την αύξηση έλευσης τουριστών και την επίτευξη συμφωνίας με τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Κατά την ομιλία του, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο τ. υφυπουργός Τουρισμού Πολιτισμού στον τουριστικό πλούτο της Καλύμνου που έχει μείνει αναξιοποίητος από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η Κάλυμνος μπορεί και πρέπει να είναι πρωτοπόρα στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Όπως είπε, το νησί διαθέτει τα καλύτερα και μεγαλύτερα αναρριχητικά πεδία στον κόσμο και η ανακήρυξη της αναρρίχησης ως Ολυμπιακό άθλημα δίνει πλέον τη δυνατότητα παγκόσμιας αναγνώρισης και κυρίως ανάπτυξης της Καλύμνου καθώς θα μπορούσε να αναδειχθεί σε προπονητικό κέντρο για τους αθλητές αναρρίχησης από όλο τον πλανήτη.

Όπως είπε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μπορούν να ενταχθούν και τα μοναδικά σπήλαια του νησιού. Συνολικά 16 σπήλαια, ένα φαινόμενο παγκοσμίως μοναδικό, υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης που έχει έως τώρα μείνει και αυτό αναξιοποίητο, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο που έχουν ανάλογο ενδιαφέρον.

Όπως τόνισε ο κ. Νικητιάδης, στα αναρίθμητα πλεονεκτήματα που έχει η Κάλυμνος στον εναλλακτικό τουρισμό είναι και ο αλιευτικός καθώς και ο καταδυτικός. Με τον αλιευτικό τουρισμό που και αυτός έχει εγκαταλειφθεί πλήρως, σύμφωνα με τον τ. υφυπουργό πέρα από την αύξηση της επισκεψιμότητας στο νησί, θα μπορούσε να ανοίξει ένας νέος οικονομικός κύκλος με την τροποποίηση σκαφών και την ανάπτυξη σχετικών επιχειρήσεων.

Ο θρησκευτικός τουρισμός, τόνισε ο κ. Νικητιάδης, αποτελεί ένα ακόμη ακατέργαστο διαμάντι που θα μπορούσε να δώσει προστιθέμενη αξία στο νησί της Καλύμνου. Σημείωσε μάλιστα πως οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει, θα πρέπει να τύχουν επιπλέον στήριξης.

Φυσικά από τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού δεν θα μπορούσε να λείπει η σπογγαλιεία. Ο κ. Γιώργος Νικητιάδης επεσήμανε πως ο τομέας αυτός αποτελεί από μόνος του ένα θησαυρό που είναι αναγκαίο να προωθηθεί περισσότερο καθώς γύρω από αυτόν αναπτύχθηκε μία μοναδική τοπική παράδοση με χορούς και τραγούδια, ήθη και έθιμα προσδίδοντας ξεχωριστά λαογραφικά χαρακτηριστικά και που πρέπει επιτέλους να αναδειχθούν.

Ο κ. Νικητιάδης άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την πλήρη ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού στον τομέα του τουρισμού. Υπογράμμισε πως αποτελεί προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός πλάνου που θα δώσει ανάπτυξη και νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον τουρισμό.

Ο τ.υφυπουργός επεσήμανε για μία ακόμη φορά την πλήρη εγκατάλειψη των νησιών μας από τη Νέα Δημοκρατία σε όλους τους τομείς. Από το θέμα της συγκοινωνίας κάνοντας αναφορά στις τελευταίες παλινωδίες με το ΠΡΕΒΕΛΗΣ, στον τομέα υγείας που ασθενεί με τα αμέτρητα κενά, στην ακρίβεια που πλήττει τις νησιωτικές οικογένειες και όχι μόνο, και σε όλα όσα έχουν καταστήσει αβίωτη την καθημερινότητα των νησιωτών. Ο κ. Νικητιάδης επεσήμανε ότι πολλά ελληνικά νοικοκυριά δεν έχουν καμία προστασία από τα funds που τα έφερε στην ελληνική αγορά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εξέθρεψε η ΝΔ. Παράλληλα υπογράμμισε για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα της επαναφοράς του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, σημειώνοντας πως η Κάλυμνος είναι μεταξύ δύο νησιών της Κω και της Λέρου που ισχύει ανάλογο καθεστώς λόγω της λειτουργίας των κέντρων υποδοχής μεταναστών.

Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε ο κ. Νικητιάδης για να μπορέσει το κίνημα να επιβάλει τις βασικές θέσεις του προγράμματός του, σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Να μπορέσει να προστατέψει την πρώτη κατοικία των Ελλήνων. Να μειωθούν οι συντελεστές ΦΠΑ, να υπάρξει η επαναφορά του ΕΚΑΣ. Να στηριχθεί πλήρως το δημόσιο σύστημα υγείας και να υπάρξει ένας στρατηγικός τουριστικός σχεδιασμός. Παράλληλα ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως η ανυπαρξία βουλευτή από το ΠΑΣΟΚ, έχει ζημιώσει τη Δωδεκάνησο και ζήτησε τη στήριξη των πολιτών έτσι ώστε να αποκτήσουν τα νησιά μας ξανά φωνή.