Γαλουζής: Ο Δήμαρχος συνεχίζει τα δικά μας έργα με τη δική μας σφραγίδα και ιδρώτα (pics & videos)

Share

Γιάννης Γαλουζής: Ο Δήμαρχος συνεχίζει τα δικά μας έργα με τη δική μας σφραγίδα και ιδρώτα. Μέγιστο σφάλμα η αντικατάσταση του Μικέ Ρήγα

Ο Δημήτρης Διακομιχάλης για μια διετία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τίποτα από όσα εξήγγειλε. Όλη η δημοτική ομάδα είμαστε συσπειρωμένοι. Εμείς ως παράταξη , ανανεωμένοι, θα δώσουμε τον αγώνα, τη μάχη, για να αποκτήσει η Κάλυμνος ξανά αυτό το οποίο έχει χάσει, την αίγλη και το κύρος της.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Κάλυμνος», Γιάννης Γαλουζής, πλαισιωμένος από τους δημοτικούς του συμβούλους, την Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 και απάντησε σε όσα ειπώθηκαν το τελευταίο διάστημα από την παράταξη Διακομιχάλη και συγκεκριμένα τον ίδιο το Δήμαρχο, αναφορικά με τους λόγους που η μεταξύ τους συνεργασία έλαβε τέλος αλλά και για την αντικατάσταση του Μικέ Ρήγα, στη ΔΕΥΑΚ.

Από την αρχή της συνέντευξης και κατά τη διάρκεια της, ο κ. Γαλουζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, ήταν φανερό ότι ήθελαν να μεταφέρουν προς όλους το μήνυμα ότι όλοι είναι ενωμένοι και ότι όσα έγιναν από την πλευρά του Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη μοναδικό σκοπό είχαν να διαλύσουν τη «συνεργαζόμενη» παράταξη, πέτυχαν όμως το αντίθετο.

Ο τέως Δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι, η αντιπολίτευση τους ήταν ήπια και εποικοδομητική και ότι στην πραγματικότητα δεν υπήρξε συνεργασία μεταξύ των δυο παρατάξεων, παρά μόνο στη ΔΕΥΑΚ όπου είχε αναλάβει ο Μικές Ρήγας την προεδρία. Η ΔΕΥΑΚ ήταν μια «καυτή πατάτα» είπε, και όμως καταφέραμε ξεκινώντας επί δικής μας θητείας με τον Γιώργο Τρικοίλη και στη συνέχεια με τον Γιώργο Μελά και επί θητείας Διακομιχάλη με τον Μικέ Ρήγα, να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Τόνισε ότι, όλο αυτό το διάστημα αγκάλιασαν και δεν ξεχώρισαν κανένα εργαζόμενο στη ΔΕΥΑΚ και έστειλε μήνυμα στο δήμαρχο να συνεχίσει την ίδια πολιτική και να μην διχάσει τους εργαζόμενους, διότι η Διοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους μπορούν να προσφέρουν πολλά. Χαρακτήρισε δε ως μέγιστο σφάλμα την αντικατάσταση του Μικέ Ρήγα, ο οποίος θα μπορούσε να συνεχίσει να είναι πρόεδρος μια και είναι εργαζόμενος της ΔΕΥΑΚ και μπορεί να καταλάβει καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα.

«Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείς τακτικές ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Δεν είναι φρόνιμο να σκοπεύεις να διαλύσεις τη συνεργαζόμενη παράταξη για να καρπωθείς οφέλη. Θα έπρεπε να σκεφτείς το μέλλον του τόπου και να μην στέκεσαι σε χαρακτηρισμούς» , τόνισε ο κ. Γαλουζής αναφερόμενος στο κ. Διακομιχάλη, τον οποίο όπως εξήγησε , χαρακτήρισε ως «μοιραίο δήμαρχο» για την Κάλυμνο διότι «για μια διετία δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει τίποτα από όσα εξήγγειλε και συνεχίζει τα δικά μας έργα με τη δική μας σφραγίδα και ιδρώτα, γιατί κοπιάσαμε σε δύσκολες περιόδους».

Ο Γιάννης Γαλουζής αναφέρθηκε και στα έργα τα οποία υλοποίησε η παράταξη του αλλά και αυτά που δρομολόγησε , και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Διακομιχάλη διότι πολλά από αυτά δεν τα ξεκίνησε ακόμη, όπως πλακοστρώσεις, ασφαλτοστρώσεις κ.α αλλά και την ανακύκλωση ,ενώ τον κατηγορούσε γι αυτό στο παρελθόν.

Ειδική αναφορά έκανε ο ίδιος και για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό και την ανταλλαγή των ΔΤ, που οδήγησαν στην αντικατάσταση του Μικέ Ρήγα. Χαρακτήρισε δε το δήμαρχο πολιτικό εγκληματία, διότι ενώ δίδεται στο δήμο Καλυμνίων η δυνατότητα να έχει μια Ανώνυμη Εταιρεία αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως είπε, που θα μπορεί να κάνει έργα και να προσλαμβάνει κόσμο σε επίπεδο επαρχίας, και μάλιστα σε μια περίοδο που η Κάλυμνος το έχει ανάγκη, δεν έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά το πέρασε από την οικονομική επιτροπή, και αποδέχτηκε η έδρα της Αναπτυξιακής να είναι η Λέρος και η Κάλυμνος να έχει μειοψηφικό πακέτο, με σοβαρές συνέπειες για το νησί.

Τόσο ο κ. Γαλουζής , όσο και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, πρότειναν και κάλεσαν να ξαναδεί η δημοτική αρχή αλλά και οι άλλες παρατάξεις το σοβαρό αυτό θέμα και να το φέρουν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλιστα ο επικεφαλής συνέχισε λέγοντας «Ξεπούλησαν την Κάλυμνο! Όμως λίγος χρόνος τους έχει μείνει. Πούλησαν την Κάλυμνο για 11.354 ευρώ ενώ εμείς αφήσαμε στα ταμεία του δήμου 3,5 εκ. ευρώ. Η Κάλυμνος αυτή τη στιγμή βλέπει το λάθος που έκανε και θα είμαστε εμείς δημοτική αρχή στις επόμενες εκλογές».

«Όλη η δημοτική ομάδα είμαστε συσπειρωμένοι. Εμείς ως παράταξη , ανανεωμένοι , θα δώσουμε τον αγώνα , τη μάχη, για να αποκτήσει η Κάλυμνος ξανά αυτό το οποίο έχει χάσει, την αίγλη και το κύρος της», είπε ο Γιάννης Γαλουζής κλείνοντας τη συνέντευξη του.

Ο κ. Μικές Ρήγας , στην τοποθέτηση του είπε ότι η παρουσία όλων δηλώνει μια αφετηρία συσπείρωσης και ενότητας προς τις εκλογές, ευχαρίστησε τον επικεφαλής και την παράταξη του για την στήριξη, είπε πως ποτέ δεν κινήθηκε με μικροπολιτικές ή παραταξιακές σκοπιμότητες στη ΔΕΥΑΚ, η οποία είναι για αυτόν δεύτερο σπίτι και ότι οι συνάδελφοί του ήταν γι αυτόν συνεργάτες και τους ευχαρίστησε.

Στην ίδια γραμμή με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Κάλυμνος» κινήθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους , επιβεβαιώνοντας πως υπάρχει σύμπνοια στην παράταξή τους . Μάλιστα ο κ. Ποθητός Μαγκούλιας δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος επικοινωνίας , είπε ότι άσκησαν εποικοδομητική κριτική, ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο διεμβολισμού της παράταξης Γαλουζή με σκοπό να πάει λαβωμένος στις εκλογές και τόνισε ότι στόχος της παράταξης του δεν είναι η εξουσία. Η εξουσία είναι το μέσο για να πετύχουν πράγματα για την Κάλυμνο.

Συνέντευξη Γ. Γαλουζή

Τοποθετήσεις Δημοτικών Συμβούλων: Γ. Ψαράς, Γ. Μελάς, Μ. Ρήγας, Π. Μαγκούλιας, Γ. Τρικοίλης