Γαβριήλ Χαρίτος: ”Είμαστε μόνο στην αρχή…” – Ανάλυση στον Alpha News Live (video)

Share

 

”Είμαστε μόνον στην αρχή…” δήλωσε στον Alpha News Live, ο καθηγητής (και συμπατριώτης μας Ροδίτης) κ. Γαβριήλ Χαρίτος* στη σημερινή παρουσία του. Σημειώνεται πως οι τοποθετήσεις και οι αναλύσεις του, παρέχουν πολύ σημαντικές πληροφορίες στο πλαίσιο μιας εμπεριστατωμένης και ισορροπημένης κάλυψης σχετικά με τα τραγικά γεγονότα που εξελίσσονται στο Ισραήλ μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχτηκε από την Χαμάς. 

Εντωμεταξύ, επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς υπάρχουν αναφορές για μαζική εισβολή με αεροσκάφη, πιθανότατα μη επανδρωμένα, που πέρασαν από τον Λίβανο στο Ισραήλ αλλά και ρουκέτες.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών – με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για αιωρόπτερα – εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο όπου εδρεύει η σκληροπυρηνική Χεζμπολάχ.

BINTEO

 

*Ο Γαβριήλ Χαρίτος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μπεν-Γκουριόν (Ben-Gurion Research Institute). Διδάσκει Ιστορία των Πολιτικών Σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο ισραηλινό κρατικό πανεπιστήμιο Ben-Gurion University of the Negev (Πρόγραμμα Σπουδών Ισραήλ) ως Επίκουρος Λέκτορας (Adjunct Lecturer) και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).