Γαβριήλ Χαρίτος: Η Χαμάς παίζει το χαρτί του ψυχολογικού πολέμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Share

 

Όσο η χερσαία επιχείρηση απομακρύνεται χρονικά από τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, τόσο η Χαμάς θα προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στο ζήτημα της απελευθέρωσης των αιχμαλώτων και της ανταλλαγής τους με στελέχη της που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Η δημοσιοποίηση από τη Χαμάς του πρώτου βίντεο, με την 21χρονη Ισραηλινή αιχμάλωτο Μία Σεμ, να καλεί τις αρχές της χώρας της να την απελευθερώσουν, αποτελεί μία πρόγευση του νέου σταδίου της έκρυθμης κατάστασης που διαμορφώθηκε από την έναρξη του πολέμου. / Γαβριήλ Χαρίτος*

BINTEO – AlphaNews Live

 

*Ο Γαβριήλ Χαρίτος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Μπεν-Γκουριόν (Ben-Gurion Research Institute). Διδάσκει Ιστορία των Πολιτικών Σχέσεων Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο ισραηλινό κρατικό πανεπιστήμιο Ben-Gurion University of the Negev (Πρόγραμμα Σπουδών Ισραήλ) ως Επίκουρος Λέκτορας (Adjunct Lecturer) και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας).