News&

Γάζα: Κόλαση επί της γης – Κορίτσι μεταφέρει στην πλάτη της την τραυματισμένη αδερφή της (Video)

Share

 

Χιλιάδες παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν χάσει τις οικογένειές τους εν μέσω της συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα, η οποία διαρκεί πάνω από ένα χρόνο, αφήνοντας πολλά να τα βγάλουν πέρα μόνα τους εν μέσω πολέμου, καταστροφής και έλλειψης πόρων. 

Ένα βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου δείχνει ένα κουρασμένο κορίτσι από την Παλαιστίνη να κουβαλάει στους ώμους της την τραυματισμένη αδελφή της στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας, διασχίζοντας τους δρόμους που έχουν καταστραφεί από τον πόλεμο για να βοηθήσει την αδελφή της να λάβει την απαραίτητη θεραπεία.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το κορίτσι φαινόταν εξαντλημένο ενώ στήριζε την αδελφή της, η οποία είχε το ένα πόδι της σε γύψο, γεγονός που υποδηλώνει ότι ένα προηγούμενο τροχαίο ατύχημα την είχε αφήσει ανίκανη να περπατήσει.

Όταν ρωτήθηκε από το άτομο που βιντεοσκοπούσε, «Γιατί την κουβαλάς έτσι;», το κορίτσι απάντησε: «Τη χτύπησε αυτοκίνητο».

Το βίντεο, που τραβήχτηκε στην κεντρική Γάζα, δείχνει το κορίτσι να εξηγεί ότι κουβαλούσε την αδελφή της – που δεν μπορούσε να περπατήσει – για μια ώρα.

«Πού την πηγαίνεις;» ρωτάει το άτομο. «Θέλω να την πάω για θεραπεία», απάντησε το κορίτσι.

Εκείνος τη ρώτησε: «Δεν κουράστηκες να κουβαλάς την αδελφή σου έτσι;».

«Κουράστηκα. Την κουβαλάω εδώ και μια ώρα και δεν μπορεί να περπατήσει», είπε η αδελφή.

Όταν ρωτήθηκε για τον προορισμό της, η νεαρή κοπέλα απάντησε: «Πάω στο πάρκο Al-Bureij», όπου υπήρχαν φορείς παροχής ιατρικής φροντίδας.

Το άτομο που κινηματογραφούσε προσέφερε βοήθεια και τα κορίτσια μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους. (documento news – Anadolu english)

Exit mobile version