Γερ. Αποστολάτος: Ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου ήταν πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις από την έναρξη της πανδημίας (pics & video)

Share

Γερ. Αποστολάτος: Ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις από την έναρξη της πανδημίας

Ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις από την έναρξη της πανδημίας και ενημέρωνε τον κόσμο για τους κινδύνους που υπάρχουν και για τα μέτρα προστασίας. Πρέπει όλοι και κυρίως οι νέοι, να εμβολιαστούν. Αυτό θα είναι μια προσπάθεια από όλους μας για να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα και να μην κλείσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας, γιατί αυτό θα ήταν καταστροφικό.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν πάντα παρών σε όλες τις εξελίξεις από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα λέει ο Γεράσιμος Αποστολάτος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου “Σκεύος Ζερβός”, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το News- Politics.com, απαντώντας στο ερώτημα ποια ήταν η προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου το διάστημα της μάχης κατά της πανδημίας.

Από το πρώτο κύμα ενημερώναμε τον κόσμο για τους κινδύνους που υπάρχουν και για τα μέτρα που πρέπει να τηρηθούν τονίζει ο πρόεδρος, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά και στην συνεισφορά του ΙΣΕΚ σε μάσκες για τους ιατρούς του Νοσοκομείου αλλά και όσους εργάζονται ιδιωτικά, στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία. Στο Νοσοκομείο δόθηκε επίσης ένας υπερηχογράφος καρδιολογικός και τρεις απινιδωτές, δυο για τα ιατρεία Βαθέως και Ψερίμου και ένας απινιδωτής για το κλειστό γυμναστήριο της Καλύμνου. Οι απινιδωτές ήταν δωρεά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη.

Επίσης , ο Ιατρικός Σύλλογος απέστειλε επιστολή στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, η οποία εξασφάλισε και παρέδωσε σύγχρονο εξοπλισμό για τα ιατρεία Βαθέως και Ψερίμου κι ακόμη , πάλι με τη συνεργασία της Περιφέρειας, προχώρησαν σε δράσεις ενημέρωσης καθηγητών, δασκάλων και μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη νόσο cοvid 19.

Ο κ. Αποστολάτος στάθηκε και στις ενέργειες που έγιναν για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για εμβολιασμούς, γιατί όπως χαρακτηριστικά είπε όλοι μπορούν να νοσήσουν, ένθεοι και άθεοι, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τους εμβολιασμούς στην Κάλυμνο, τη Λέρο, την Πάτμο και τους Λειψούς . Είπε ότι το τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν έχει έρθει στα νησιά μας , τα οποία είναι “πράσινα”, ασφαλή και πανέμορφα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται στα λιμάνια και οι επισκέπτες μπορούν να τα επισκεφθούν άφοβα και εμείς να βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Για την επίσκεψη της Υφυπουργού Υγείας κ. Ζωής Ράπτη, σε Κάλυμνο και Λέρο είπε ότι, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία και κυρίως τους ουσιοεξαρτημένους συμπατριώτες μας και η υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει για να δημιουργηθούν δημόσιες δομές στο νησί και σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις . Στη Λέρο η κ. Ράπτη επισκέφθηκε τις υπάρχουσες δομές όπου διαπιστώθηκε η ανάγκη βελτίωσης και στελέχωσης τους.

Κλείνοντας ο πρόεδρος , κάλεσε όλους και κυρίως τους νέους, να πάνε να εμβολιαστούν διότι με αυτό τον τρόπο δείχνουν σεβασμό στον εαυτό τους και τους ευάλωτους ανθρώπους γύρω τους. Αυτό θα είναι μια προσπάθεια από όλους μας για να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα και να μην κλείσει και πάλι η οικονομική δραστηριότητα των νησιών μας γιατί αυτο θα ήταν καταστροφικό, τόνισε.

BINTEO