Γερμανία: Εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου η Ελλάδα | Βγαίνουν Κρήτη, Ρόδος, Κως, Μύκονος και Νάξος

Share

Όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται από τις 12 Σεπτεμβρίου εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου για τους Γερμανούς τουρίστες. Υπενθυμίζεται ότι από τις 22 Αυγούστου στη λίστα αυτή εντάχθηκαν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Μύκονος και η Νάξος, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η απόφαση ελήφθη την Παρασκευή από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών και το Ινστιτούτο Robert Koch. Μαζί με την Ελλάδα εκτός της λίστας υψηλού κινδύνου θα βρίσκεται και η Κορσική της Γαλλίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες, όπως και τα παιδιά, δεν χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στη Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 Σεπτεμβρίου, η ψηφιακή φόρμα εισόδου για την Ελλάδα μπορεί να αποσταλεί την ημέρα της άφιξης, κάτι που βοηθά τα ταξιδιωτικά γραφεία να πωλούν διακοπές στη χώρα μας μέχρι και την τελευταία ημέρα της αναχώρησης του ταξιδιώτη.

Αντίθετα, ολόκληρη η Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, όπως και οι νορβηγικές επαρχίες Όσλο και Βίκεν.

Στα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων για τους Γερμανούς, η Ναμίμπια και το Ομάν δεν ταξινομούνται πλέον ως περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ μειώνονται οι περιορισμοί για ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. / tornos