Γιάννης Καμπούρης, αντιδήμαρχος: Πρωτοπορεί ο Δήμος Ρόδου και στις νέες τεχνολογίες (video)

Share

Την έμπρακτη βούληση της δημοτικής αρχής Ρόδου να κάνει και άλλα βήματα μπροστά στις Νέες Τεχνολογίες και στις παρεχόμενες υπηρεσίες, που ως στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη (αλλά και των ξένων επισκεπτών μας), εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Καμπούρης.

Θυμίζουμε, πως ο Δήμος Ρόδου ήταν ο πρώτος που εφάρμοσε τις πρωτοποριακές υπηρεσίες στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής, και μάλιστα στο πρώτο lockdown–ενώ είχε ξεκινήσει η πανδημία με το πρόγραμμα Teledimos. “Είναι μία εφαρμογή, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους δημότες, να εκδίδουν πιστοποιητικά και όσα έγγραφα εκδίδουν τα ΚΕΠ, τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ μπορεί κάποιος να κάνει πληρωμές στις υπηρεσίες του Δήμου, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.

Επίσης, έχουμε τοποθετήσει 80 GPS σε όλα τα οχήματα του Δήμου (Τροχαίο Υλικό) που είναι πρωτοποριακό: από το Call Centre που υπάρχει στο Δημαρχείο, οι συνεργάτες μου παρακολουθούν σε ‘πραγματικό χρόνο’ (real time) την θέση του κάθε οχήματος. Με το νέο έτος θα προμηθευτούμε κι άλλα GPS ώστε να γνωρίζουμε πού βρίσκεται το κάθε όχημα του Δήμου (όλων των υπηρεσιών) πάνω στο νησί (!) Ακόμη μία καινοτομία είναι το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα που δίνει τη δυνατότητα συστηματικής παρακολούθησης όλων των κτηρίων στην πόλη και το υπόλοιπο νησί” ανέφερε μεταξύ άλλων.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: dimokratiki .gr

BINTEO