Γιάννης Μαστροκούκος: Η διοίκηση της ΑΝΕΚ προχωρά ακάθεκτη στην επικίνδυνη και καταστροφική λειτουργία της

Share

Χτύπησε «σαράντα» το πολιτικό θερμόμετρο, από τα όσα ειπώθηκαν από τον επικεφαλής της παράταξης « Κάλυμνος-Ενότητα –Αναγέννηση, Γιάννη Μαστροκούκο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, την Πέμπτη 14 Ιουλίου με θέμα, τι άλλο, την υπεξαίρεση χρημάτων από την ΑΝΕΚ. Μια υπόθεση που ταλαιπωρεί τους Καλύμνιους 12 χρόνια τώρα και προκαλεί έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και που επιτέλους, με παραπεμπτικό βούλευμα, πάει στα δικαστήρια. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Να θυμίσουμε ότι η συνέντευξη αυτή έρχεται ως απάντηση στο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΑΝΕΚ και ο πρόεδρος της Γιώργος Θανάτσης λίγες μέρες πριν και «προκαλούσε» τον Γιάννη Μαστροκούκο, αφήνοντας διάφορα υπονοούμενα για τη στάση του απέναντι σε αυτή την παραπομπή, να λάβει θέση για την τελευταία αυτή εξέλιξη στην υπόθεση. Ο κ. Μαστροκούκος είχε πει τότε ότι όλα θα ειπωθούν σύντομα σε συνέντευξη τύπου και καταλάβαμε ότι ο ασκός του Αιόλου για την πολύπαθη ΑΝΕΚ, είχε ανοίξει και πάλι.

Τον επικεφαλής Γιάννη Μαστροκούκο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης πλαισίωναν η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη τύπου της παράταξης του, Αναστασία Κάτρη και ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης. Η Αναστασία Κάτρη μίλησε πρώτη, λέγοντας ότι μέσα από την ενασχόληση της με τα κοινά τα τελευταία χρόνια διαπίστωσε ότι, συγκεκριμένοι κύκλοι και άνθρωποι μονίμως προσπαθούν να εκτρέψουν την προσοχή του κόσμου από την δύσκολη καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα, προβάλλοντας μονίμως το σήριαλ «ΑΝΕΚ-Λελέκης».

Δήλωσε επίσης ότι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά την Κάλυμνο και είναι τόσο ντόμπροι και ένας από αυτούς είναι ο Μιχάλης Λελέκης. Είναι τουλάχιστον άδικο να λέγονται και να συντηρούνται ψεύδη για τον κ. Λελέκη, ο οποίος άφησε δυο νέα πλοία στην ΑΝΕΚ, είπε η ίδια και δήλωσε ότι αναμένουν με αγωνία την απόφαση του δικαστηρίου γι αυτή την υπόθεση που επιτέλους θα λυθεί στα δικαστήρια.

Ο Γιάνννης Μαστροκούκος στη συνέχεια , απευθυνόμενος στους Καλύμνιους, ανέβασε τους τόνους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι με τον τρόπο που λειτουργεί η ΑΝΕΚ διαρκώς αποδυναμώνεται ενώ ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται κι αυτό συμβαίνει γιατί η διοίκηση της ΑΝΕΚ είναι επικίνδυνη και καταστροφική και επέρριψε ευθύνες στο Δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη που μαζί με τον Γιώργο Θανάτση σπιλώνουν διαχρονικά τον Μιχάλη Λελέκη, όπως είπε.

Κατηγόρησε δε τον πρόεδρο της ΑΝΕΚ Γιώργο Θανάτση ότι, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος ξεκίνησε μία νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης, παραβιάζοντας κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας στο πρόσωπο του Μιχάλη Λελέκη και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό το χειρίζεται καταλλήλως ο πληρεξούσιος δικηγόρος και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις. Για την υπεξαίρεση ρώτησε « τι ενέργειες έκανε ο κ. Θανάτσης για να επιστραφούν τα χρήματα στο ταμείο της ΑΝΕΚ αφού η υπόθεση με τον πράκτορα τελεσιδίκησε;».

Επίσης ο Γιάννης Μαστροκούκος, μεταξύ άλλων, έκανε αναφορά στο πολιτικό παρελθόν του Γιώργου θανάτση και κατέληξε λέγοντας ότι « οι κ. Διακομιχάλης- Θανάτσης είναι εκτεθειμένοι, νιώθουν άβολα και ουσιαστικά αναδεικνύεται ο περίεργος τρόπος λειτουργίας τους. Ο αγράμματος πρόεδρος κ. Λελέκης κάτω από δύσκολες συνθήκες κατασκεύασε δύο νέα πλοία, το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ και το ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, αναγέννησε το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ με καινούριες μηχανές και εξοπλισμό. Δημιούργησε πλούτο και κερδοφορία στην ΑΝΕΚ.

Ο κύριος Θανάτσης το μόνο που έχει να επιδείξει από την καλοπληρωμένη θητεία του είναι μία καμένη μηχανή, ένα καμένο σκάφος, απλήρωτα πληρώματα και τη διασπάθιση του χρήματος για επισκευές και ζημιογόνες χρήσεις».

Μετά από αυτή τη συνέντευξη, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ Γιώργος Θανάτσης αντέδρασε γράφοντας διάφορα σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πλέον προφανές ότι θα συνεχίσουμε από δω και πέρα με «πολύ υψηλές θερμοκρασίες»….. Αλήθεια , τι κερδίζει από όλα αυτά η ΑΝΕΚ;; Η μήπως ζημιώνεται;;

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Γ. ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΥ
14/07/2022
Τα παράπονα και οι καταγγελίες ντόπιων και ξένων επισκεπτών συνεχίζονται, από την αναγκαστική πολύωρη αναμονή και απίστευτη ταλαιπωρία στο Μαστιχάρι της Κω. Παρά τη ελαφριά τροποποίηση του προγράμματος δρομολογίων για το τρέχον δίμηνο, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Η αύξηση των εισιτηρίων που έφθασε στα 10 ευρώ, ανά δρομολόγιο, πρέπει να είναι ανταποδοτική για την καλύτερη εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων επιβατών. Ο παραγόμενος πλούτος της ΑΝΕΚ εξανεμίζεται και η ΑΝΕΚ καχεκτική, οικονομικά αδύναμη, ολοένα και εκφυλίζεται, ενώ παράλληλα ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται. Δεν επιτελεί πλέον κανένα αναπτυξιακό ρόλο , αποτελεί δε ανοιχτή πληγή στο σώμα της Καλύμνου που αιμορραγεί. Το ποιος θα επουλώσει τις πληγές, καρφάκι δεν τους καίγεται.

Η διοίκηση της ΑΝΕΚ προχωρά ακάθεκτη στην επικίνδυνη και καταστροφική λειτουργία της. Τα αποκαΐδια του χαμένου πλοίου μας ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, μαρτυρούν την υπάρχουσα κατάσταση. Ο ρόλος του προέδρου της εταιρείας κ. Θανάτση, καταστροφικός. Εργολαβική του ενασχόληση η σπίλωση όσων του ασκούν κριτική. Επί 12 ολόκληρα χρόνια μιλά για κατάχρηση, χωρίς να ασχολείται με τον καταχραστή. Επί 12 ολόκληρα χρόνια με περίτεχνο τρόπο και με υπονοούμενα προσπαθεί να φορτώσει αλλού το πρόβλημα, ενώ και με δικαστική απόφαση γνωρίζει τον καταχραστή.

Αντ αυτού επί 12 ολόκληρα χρόνια σπιλώνουν και ταλαιπωρούν έναν και μοναδικό άνθρωπο, τον κ. Λελέκη. Επί 12 ολόκληρα χρόνια πρωταγωνιστές και μη, πολιτικές συντροφιές και ανίερες συμμαχίες, βολεύονται πίσω από την ένοχη σιωπή τους. Στοχοποίησαν τον κ. Λελέκη ,αυτό τους βολεύει , είναι αρκετό και έτσι ποιούν την νήσσα. Αφήνουν τον κ. Θανάτση΄- Διακομιχάλη να αλωνίζουν ρίχνοντας λάσπη . Μερικοί σε πολιτικά πηγαδάκια θρηνούν ως τις παραστρατισμένες χήρες.

Επιτέλους μετά από 12 χρόνια η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο. Ο τότε Πρόεδρος της ΑΝΕΚ Μιχάλης Λελέκης αμέσως μόλις έλαβε γνώση του παραπεμπτικού βουλεύματος προέβη σε γραπτή δήλωση την οποία και κοινοποίησε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ. Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, ευχόμαστε να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αναδειχθεί περίτρανα η αλήθεια και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί και γνωστοί ένοχοι που ζημίωσαν την Εταιρεία.

Μάλιστα ο Μιχάλης Λελέκης, δεν έμεινε στα λόγια, αλλά το έκανε και πράξη και ήδη έχει υποβάλλει από 28 Ιουνίου 2022 αρμοδίως, αίτημα να οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης το ταχύτερο δυνατό, για να λήξει η σπέκουλα και η συκοφαντική δυσφήμιση που επιχειρείται εδώ και 12 χρόνια από την παρέα Διακομιχάλη-Θανάτση, σε βάρος του προσώπου του και της Παράταξης μας

Ο Πρόεδρος της ΑΝΕΚ κ. Θανάτσης, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος ξεκίνησε μία νέα εκστρατεία κατασυκοφάντησης, περιφερόμενος από κανάλι σε κανάλι, κάνοντας αναρτήσεις και σχόλια στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, παραβιάζοντας κατάφωρα το τεκμήριο της αθωότητας.Το θέμα με τις κολάσιμες ποινικά ενέργειες του Θανάτση, παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας ήδη το χειρίζεται καταλλήλως ο πληρεξούσιος δικηγόρος και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η πράξη της υπεξαίρεσης έγινε πριν 12 χρόνια στην ΑΝΕΚ, από τον κεντρικό πράκτορα , έγινε γνωστή στην τότε διοίκηση στις 7 Δεκεμβρίου 2010, για πρώτη φορά. Οι επιταγές που κατέθεσε ο πράκτορας στην ΑΝΕΚ ήταν πλαστές- ακάλυπτες. Στο δικαστήριο, δυστυχώς επί διοίκησης Θανάτση, δεν δηλώθηκε παράσταση πολιτικής αγωγής και η υπόθεση εκδικάστηκε ερήμην της ΑΝΕΚ, ενέργεια που αφήνει τεράστια ερωτηματικά για τις ενέργειες του προέδρου Θανάτση Η αγωγή κατά του κεντρικού πράκτορα τελεσιδίκησε. Τα χρήματα ποσού περίπου 409.000 πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία της ΑΝΕΚ, από τον τότε κεντρικό πράκτορα. Τι ενέργειες έκανε ο κ. Θανάτσης για να επιστραφούν τα χρήματα; Οι ευθύνες του προέδρου κ. θανάτση για την μη είσπραξη ολόκληρου του ποσού από τον πράκτορα είναι μεγάλες.

-Ποιος είναι ο ΘΑΝΑΤΣΗΣ; Γνωστός και μη εξαιρετέος στην Καλυμνιακή κοινωνία από την εμπλοκή του στην πολιτική σκηνή του νησιού. Η πρώτη παρουσία Θανάτση στην τοπική πολιτική σκηνή καταγράφεται λεπτομερώς στο βιβλίο Η ΑΛΗΘΕΙΑ του αείμνηστου Δημάρχου Καλυμνίων Μιχαήλ Ζαίρη. Μηχανορραφίες, ίντριγκες και μη διαφανή διαχείριση των κοινοτικών προγραμμάτων.

Ως πρόεδρος του Νοσοκομείου Καλύμνου, ξεσήκωσε θύελλες αντιδράσεων αναγκάζοντας την ΠΟΕΔΗΝ, το κεντρικό συνδικαλιστικών όργανο εργαζομένων στα νοσοκομεία Ελλάδος, να κάνει αρκετές έγγραφες παρεμβάσεις. Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης υγείας κ. ΚΥΡΙΑΖΗΣ εξέδωσε Πόρισμα κόλαφο για τα πεπραγμένα Θανάτση στο νοσοκομείο.
Για την υπόθεση «Θάλαμος αποσυμπίεσης Νοσοκομείου Καλύμνου» σε τακτική ανάκριση για έκθεση σε κίνδυνο σε βαθμό κακουργήματος, έγινε επιβολή περιοριστικών όρων στο κ. Θανάτση, μετά την απολογία του. Η υπόθεση τελικά με βούλευμα πάει στο αρχείο.

Όμως σε αγωγή αποζημίωσης από τον παθόντα, το Νοσοκομείο Καλύμνου αναγκάζεται, για πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης Θανάτση να καταβάλει, εντόκως, όπως πληροφορήθηκα, το ποσό των 150.000 ευρώ περίπου. Όλοι όσοι κατέθεσαν στην πολύκροτη αυτή υπόθεση κατά του προέδρου Θανάτση το δικαστήριο έκρινε ότι ήταν πραγματικά γεγονότα και αθωώθηκαν.

Ως αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑΚ. Έπαιρνε διπλά οδοιπορικά έξοδα για ταξίδια από ΔΕΥΑΚ και Νοσοκομείο. Η υπόθεση πάει στο αρχείο, όμως ηθικά είναι έκθετος διότι τα διπλά έξοδα έχουν γίνει. Ο κ. Ζερβός με την έκφραση του κατά του κ. Θανάτση, «συνελεύθει κλέπτον οπώρας» αθωώθηκε από το δικαστήριο. Ως αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΚ προέβη σε σωρεία προεκλογικών προσλήψεων,152 συμβάσεων ορισμένου χρόνου, 38 συμβάσεων έργου, συμβάσεων ΑΜΕΑ, τριών ειδικών συμβούλων. Ζημιώνοντας την ΔΕΥΑΚ περίπου 600.000 ευρώ.

Επί προεδρίας του στην ΑΝΕΚ κάηκε και βυθίστηκε το πλοίο μας ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, χωρίς να μπει στο κόπο να ενημερώσει για τα αίτια του ναυαγίου. Επί προεδρίας του κάηκαν οι μηχανές του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ. Επί προεδρίας του υπάρχουν πολλά ερωτηματικά στην οικονομική διαχείριση των επισκευών του πλοίου ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ. Ακόμα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, πως η τελική επισκευή του πλοίου που κόστισε 100.000 ευρώ, σύμφωνα με τις δηλώσεις, στα τιμολόγια το κόστος ανήλθε στις 200.000 περίπου ευρώ.

Την τελευταία φορά που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος ήταν πριν 20 χρόνια! Μάλιστα το 2004 ο Διακομιχάλης βλέποντας ότι ήταν «καταστροφικός» και «βαρίδι» για την Παράταξη του και θέλοντας να δείξει καινούργιο πρόσωπο τον “ανεξαρτητοποίησε”. Έκτοτε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση τον βάζει στο χρονοντούλαπο. σε καραντίνα, κρυμμένος ή σε δεύτερο ρόλο, φοβούμενος την λαϊκή κατακραυγή.

Μετά τις εκλογές με δήμαρχο Διακομιχάλη ψάχνει έμμισθη θέση για να «τρυπώσει» αν και δεν είναι αιρετός.Αν και δεν κατείχε ούτε μία μετοχή, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση να εισέλθει στην ΑΝΕΚ από τον «φεγγίτη» και με “δανεικές” μετοχές συμπατριώτη μας να γίνει πρόεδρος της ΑΝΕΚ!! Μία ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα με παρατυπίες και πολλούς εμπλεκόμενους.

Οι κ. Διακομιχάλης- Θανάτσης είναι εκτεθειμένοι, νιώθουν άβολα και ουσιαστικά αναδεικνύεται ο περίεργος τρόπος λειτουργίας τους. Ο αγγράμματος πρόεδρος κ. Λελέκης κάτω από δύσκολες συνθήκες κατασκεύασε δύο νέα πλοία, ΤΟ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, αναγέννησε το ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ με καινούριες μηχανές και εξοπλισμό. Δημιούργησε πλούτο και κερδοφορία στην ΑΝΕΚ.

Ο κύριος Θανάτσης το μόνο που έχει να επιδείξει από την καλοπληρωμένη θητεία του είναι μία καμένη μηχανή, ένα καμένο σκάφος, απλήρωτα πληρώματα και τη διασπάθιση του χρήματος για επισκευές και ζημιογόνες χρήσεις.

Κλείνοντας τη συνέντευξη να ανακοινώσουμε ότι για την Παράταξη μας το κεφάλαιο ΘΑΝΑΤΣΗ, η καταστροφή του ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΣΤΑΡ, ενός σκάφους που φτιάχτηκε επί διοίκησης Λελέκη, και η ναυπήγηση του νέου σκάφους που θα στοιχίσει όπως έχει δηλώσει ο κ. Θανάτσης 1.450.000 ευρώ, τώρα ξεκινά. Τις επόμενες ημέρες θα παραχωρήσουμε συνέντευξη αποκλειστικά γι’ αυτά τα θέματα.

Η Κάλυμνος, ο δικός μας τόπος, είναι προικισμένος με μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ,όμως κοινή διαπίστωση όλων μας είναι η στασιμότητα . Κάθε Καλύμνιος στις καθημερινές συζητήσεις εκφράζει την απορία. Πώς γίνεται τα άλλα νησιά μικρά και μεγάλα να προοδεύουν και η Κάλυμνος να παραμένει σε στασιμότητα.Η απάντηση είναι απλή.

Μας κυβερνούν άνθρωποι, κατώτεροι των περιστάσεων. Μας κυβερνούν άνθρωποι που αντί να ασχολούνται με έργα ανάπτυξης, προόδου και πολιτισμού, ασχολούνται με αλλότριες και αλλοτριωτικές πράξεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ