Γιάννης Μαστροκούκος: «Η εξωστρέφεια ήδη ξεκίνησε! Συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ.»

Share

 

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων, Γιάννης Μαστροκούκος από την Αθήνα όπου βρίσκεται με κλιμάκιο Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, ενημερώνει για τη συμμετοχή του στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, σε συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ». 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στο σχετικό ΔΤ αναφέρεται ότι: «Αποτελεί μέγιστη τιμή για τον Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Μαστροκούκο, η πλήρης εμπιστοσύνη, η οποία εκφράστηκε με ομόφωνη ψήφισή του, από τους Δημάρχους Νοτίου Αιγαίου, για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ».

Για την ενημέρωσή των αναγνωστών μας να προσθέσουμε ότι, από την Γενική Συνέλευση, την οποία συγκάλεσε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης , ως Δήμαρχος της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και παρέστησαν Δήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, θα προκύψει με εκλογή το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και το Εποπτικό Συμβούλιο αυτής, καθώς και οι εκπρόσωποι της στη Γ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., για την τρέχουσα δημοτική περίοδο 2024-2028, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 75/2011 (ΦΕΚ 182/22-8-2011) «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί από τις διατάξεις του Π.Δ. 3/2024 (βλ. σχετ. εγκύκλιο ΥΠΕΣ αρ. 72/6110/19-1-2024).

Γιάννης Μαστροκούκος «Η εξωστρέφεια ήδη ξεκίνησε! Συμμετοχή του Δήμου Καλυμνίων στις εκλογικές διαδικασίες της ΠΕΔ.»

Η Κάλυμνος, είναι πολύ μεγάλο νησί, ικανό να συμμετέχει με αξιοπρέπεια παντού, δια των φορέων της. Αποτελεί μέγιστη τιμή για τον Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Μαστροκούκο, η πλήρης εμπιστοσύνη, η οποία εκφράστηκε με ομόφωνη ψήφισή του, από τους Δημάρχους Νοτίου Αιγαίου, για το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ.

Παρόντες στη Γενική Συνέλευση της δημοκρατικής διαδικασίας, είναι, οι υπουργοί, Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, Αθλητισμού Ιωάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τ. υπουργός Γιώργος Νικητιάδης, Βουλευτές των Κυκλάδων, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ – Δήμαρχος Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Δήμαρχος Ρόδου Αέξανδρος Κολιάδης και ο αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

«Δίνουμε το παρόν και συμβάλουμε στη δημοκρατική αυτή διαδικασία της εκλογής στελεχών της ΠΕΔ που θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο των αποφάσεων, το οποίο θα προβάλουν οι δήμοι του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός, να ενημερώνονται και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, και να διεκδικούν από την κεντρική διοίκηση, όσα συμβάλουν στην εξασφάλιση των χρηματοδοτικών εργαλείων, για την ανάπτυξη κάθε τόπου. Η ΠΕΔ αποτελεί ισχυρό όργανο που στοχεύει στην αφύπνιση των αρμοδίων φορέων, ώστε οι δήμοι, με την κατάλληλη δραστηριοποίηση και τις ανάλογες πρωτοβουλίες, να μπορούν να στοχεύουν ψηλά. Τιμώ την εμπιστοσύνη και την ομόφωνη ανάδειξή μου, στο Προεδρείο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, για την άψογη διεξαγωγή των σημερινών εκλογών» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Μαστροκούκος.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΚΟΥΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ