Γιάννης Μαστροκούκος: Στην παθογένεια που υποβαθμίζει τον τόπο χωρίς όραμα και σχέδιο είμαστε αντίθετοι (video)

Share

Σκληρή κριτική άσκησε στη Δημοτική αρχή ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαστροκούκος, στη συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή 10 Μαρτίου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου στην Κάλυμνο. Κατήγγειλε τον τρόπο λειτουργίας της γενικότερα και μίλησε για προχειρότητα, επιπολαιότητα, ανευθυνότητα και αριβισμό. Ο κ. Μαστροκούκος συνοδευόταν από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Μακρινάκη. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ως αυθαιρεσία, εκτροπή και φαντασίωση με ερωτηματικά για τη χρήση, τη μεταχείριση και την ασφάλεια του χώρου, χαρακτήρισε την ανακαίνιση του Πνευματικού Κέντρου ο ίδιος και παρουσίασε ως εξόφθαλμο παράδειγμα επιπολαιότητας, τον τρόπο που έγιναν και εξελίσσονται οι διαδικασίες. Ενημέρωσε ότι έγινε αίτηση χρηματοδότησης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, εντάχθηκε το έργο με ποσό 178.800 ευρώ και τελικά το έργο βρέθηκε ενταγμένο στο Φιλόδημος ΙΙ.

Τόνισε ότι οι εργασίες γίνονται χωρίς μελέτη, ότι το Πνευματικό Κέντρο δεν είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου Καλυμνίων και δεν έχει καθοριστεί η νομική του υπόσταση, οπότε δεν μπορούν να αναζητηθούν ευθύνες για ότι μπορεί να συμβεί. Επίσης ανέφερε ότι διακινούνται διάσπαρτα χρηματικά ποσά, χωρίς να έχει έρθει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εργασίες και την ασφάλεια του συγκεκριμένου κτιρίου, πλην μίας φοράς τελευταία και η παράταξή του δεν ψήφισε.

Κλείνοντας, ζήτησε τη συνολική και όχι αποσπασματική αντιμετώπιση του ζητήματος χωρίς στόχο και προγραμματισμό και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Στην παθογένεια που υποβαθμίζει τον τόπο χωρίς όραμα και σχέδιο , είμαστε αντίθετοι δηλώνει ο Γιάννης Μαστροκούκος.

Το βίντεο είναι από τον Παλμό της Καλύμνου