Γιάννης Παππάς: Έργα σε πείσμα μερικών, προς όφελος των πολλών | Απάντηση στη μομφή του Γ. Νικητιάδη για το νέο νοσοκομείο Κω

Share

 

Σε ανακοίνωση του ο τ.υφυπουργός Ναυτιλίας βουλευτής κ. Γιάννης Παππάς αναφέρει σε ανακοίνωση τα εξής:

Διάβασα με μεγάλη απογοήτευση την μομφή που απηύθυνε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης στην κυβέρνηση και προσωπικά σε εμένα για την δημιουργία του νέου νοσοκομείου της Κω.

Απογοήτευση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η παραποίηση των δηλώσεών μου για το νοσοκομείο Κω. Σύμφωνα με τον κ. Νικητιάδη, παραδέχθηκα δήθεν ότι «δεν προλάβαμε τις προθεσμίες» και αλλάζει το χρονοδιάγραμμα.

Πρόκειται για ένα καταφανέστατο ψέμα καθώς δεν είπα ποτέ ότι χάσαμε τις προθεσμίες. Η ακριβής μου δήλωση είναι: «Η προθεσμία ήταν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, πήραμε έναν μήνα παράταση από τον Περιφερειάρχη, όμως είχαμε ζητήσει 3 μήνες. Δεν μπορεί να γίνει αυτό, καθώς θα πρέπει όλα τα έργα του ΕΣΠΑ να πάρουν παράταση και αυτό δεν γίνεται». Αντιθέτως μετέφερα τη διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας ότι δεν τίθεται πρόβλημα με την χρηματοδότηση και θα γίνει με κονδύλια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Παρακαλώ τον κύριο Νικητιάδη να παρακολουθεί και να διαβάζει τις δηλώσεις μου με προσοχή από τη στιγμή που θέλει να αναφέρεται σε αυτές και να μην στέκεται σε τίτλους και επικεφαλίδες. Προκαλεί σύγχυση και μεταδίδει λανθασμένα μηνύματα.

Το δεύτερο που με απογοήτευσε είναι ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα μείζον ζήτημα για το νησί της Κω για να κάνει αποτυχημένη μικροπολιτική με λαϊκίστικες κορώνες. Επέλεξε δε να μη σταθεί στο γεγονός της αλλαγής του οικονομικού μίγματος για την ολοκλήρωση του έργου και την ανάγκη να ανεβάσουμε ρυθμούς, να τρέξουμε, ώστε να ξεμπλοκάρουμε τις διαδικασίες και να είμαστε έτοιμοι μέχρι τέλος του χρόνου.

Χρησιμοποιώντας εκείνο το οποίο επικαλείται, θα πω ότι είναι ανεπίτρεπτο η αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να χρησιμοποιεί το υπέρτατο αγαθό της υγείας για επικοινωνιακούς σκοπούς αποσιωπώντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε απολύτως τίποτα για το νοσοκομείο της Κω και σχολιάζοντας επικριτικά την προσήλωση της κυβέρνησης στην κατασκευή του νοσοκομείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Η είδηση σε πείσμα μερικών, είναι ότι το έργο της ανέγερσης του νοσοκομείου θα πραγματοποιηθεί προς όφελος των πολλών κόντρα στις εμμονές ελαχίστων που δεν θέλουν να χάσουν το αφήγημα τους.