Γιατί ο Γιώργος Γεραπετρίτης εισηγείται εκλογές τον Οκτώβριο – Θα μείνει (πιθανόν) στο Επικρατείας

Share

Ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είναι από τους κύριους θιασώτες των πρόωρων εκλογών. Όχι όμως και τόσο πρόωρων.

Σύμφωνα με το ‘newsbreak’ το βασικό κίνητρο φαίνεται ότι είναι προσωπικό και όχι κομματικό. Σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα έχει την δικαιολογία να απαιτήσει εκ νέου θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Είναι αλήθεια ότι έχουν διοχετευτεί κατά καιρούς διάφορα σενάρια για την ενδεχόμενη κάθοδό του στην Α’ Πειραιά ή ακόμη και στα Δωδεκάνησα –πράγμα που φαντάζει δύσκολο. Άλλωστε δεν έχει προηγούμενο στην πολιτική κονίστρα πλην προσωπικών επαφών και ‘εξυπηρετήσεων’ όπως λένε κάποιοι στη Ν.Δ.

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως η εισήγηση του είναι μελετημένη και με ενδελεχή ανάλυση των δημοσκοπικών δεδομένων που προκύπτουν.

Σε αντίθεση λοιπόν με τον Σκέρτσο, ο Γεραπετρίτης δεν θέλει να γίνουν εκλογές τον Μάιο. Για την ακρίβεια, δεν θεωρεί ότι η διενέργεια πρόωρων εκλογών πριν την καλοκαιρινή περίοδο θα ευνοήσει την κυβέρνηση. Αντίθετα θα βάλει τη Νέα Δημοκρατία σε μεγάλες περιπέτειες.

Η εισήγηση του λοιπόν στον πρωθυπουργό είναι η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο.

Και η εισήγηση αυτή έγινε με ισχυρή τεκμηρίωση, την οποία δύσκολα θα αμφισβητήσει ο πρωθυπουργός, ο Σκέρτσος, όλη η ισχυρή ομάδα του Μαξίμου.

Ο μοναδικός αντίλογος σε αυτή την πρόταση είναι θεωρητικού τύπου. Η υπενθύμιση του τι έπαθε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2011. Σενάριο φυσικά που ουδείς τολμά να αναθέσει επίσημα στον πρωθυπουργό. / info: newsbreak