Γιατροί που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις τοποθετούνται σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας

Share

 

Γιατροί που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις τοποθετούνται σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας. – Ευχαριστίες Επάρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή στον ΥΦΕΘΑ κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Συνεχής η κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και του υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Γιατροί που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις τοποθετούνται σε ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα με απόφαση του ΥΦΕΘΑ Γιάννη Κεφαλογιάννη, διατίθεται στρατιωτικός ιατρός ειδικότητας “πνευμονολόγος” στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Υγείας. Επίσης διατίθενται, ένας οπλίτης θητείας, πτυχιούχος ιατρικής για την υγειονομική κάλυψη κενής ιατρικής θέσης στο Περιφερειακό Ιατρείο Ψερίμου και μία στο Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων καθώς και δυο ιατροί οπλίτες θητείας για το Περιφερειακό Ιατρείο Ερεικούσσας.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και το υπουργείο Υγείας, υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση για την τοποθέτηση τριών οπλιτών θητείας, πτυχιούχων Ιατρικής, για την υγειονομική κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων και στα Περιφερειακά Ιατρεία Φολεγάνδρου, Σύμης και Ανάφης.

Ο ΥΦΕΘΑ δήλωσε σχετικά : «Οι αποφάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και αποτελούν ένα πολύ μικρό κλάσμα της συνολικής προσφοράς τους στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, αποδεικνύοντας ότι είναι πάντα στο πλευρό της κοινωνίας. Καλύπτουμε τις ανάγκες των ακριτικών μας περιοχών και διασφαλίζουμε την ισότιμη πρόσβαση των κατοίκων στο ύψιστο αγαθό της υγείας.»

‘Όπως ανακοινώθηκε, το χρονικό διάστημα της εκπλήρωσης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης των ανωτέρω οπλιτών θητείας, αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης και της υποχρέωσης της υπηρεσίας υπαίθρου. Επιπλέον, από την ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων στην εν λόγω θέση, δικαιούνται, πλέον της προβλεπόμενης αμοιβής από το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας, τις οριζόμενες από το υπουργείο Υγείας μηνιαίες αποδοχές των ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου και την αποζημίωση για τις πραγματοποιθείσες εφημερίες, το οποίο και τις καταβάλλει από τις εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό του πιστώσεις.

Ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής , με ΔΤ που εξέδωσε σήμερα το πρωί , ευχαριστεί θερμά τον Υφυπουργό Εθνικής άμυνας για την στελέχωση του ΠΙ Ψερίμου η οποία, όπως αναφέρει, «έρχεται ως άμεση ανταπόκριση, σε μια επείγουσα ανάγκη, όπως αυτή του διατυπώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Γραφείο του, μαζί με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα».

Ακολουθεί το ΔΤ του Έπαρχου ΠΕ Καλύμνου Μανώλη Μουσελλή
ΠΡΟΣ : ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΘΕΜΑ:ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΠΛΙΤΗ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΕΡΙΜΟΥ.

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη,
τοποθετήθηκαν οπλίτες γιατροί, για την υγειονομική κάλυψη κενών ιατρικών θέσεων σε
αγροτικά ιατρεία ακριτικών νησιών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το νησί της Ψερίμου.

Ευχαριστώ θερμά τον κ. Κεφαλογιάννη για την απόφαση αυτή, η οποία έρχεται ως
άμεση ανταπόκριση, σε μια επείγουσα ανάγκη, όπως αυτή του διατυπώθηκε κατά την
πρόσφατη επίσκεψη μου στο Γραφείο του, μαζί με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα.

Σήμερα μίλησα τηλεφωνικώς και καλώς όρισα τον οπλίτη υγειονομικού, μεταφέροντας
του την πρόθεση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Επαρχείου να βοηθήσουμε σε ότι
χρειασθεί.

Του ευχόμαστε καλή διαμονή και καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο Έπαρχος Π.Ε Καλύμνου
Εμμανουήλ Γ. Μουσελλής