News&

Γιώργος Χατζημάρκος: Με τόση δυσφήμιση που υπέστη ο τουρισμός είναι θαύμα ότι άντεξε – Αγαπάμε τον Τουρισμό την Ανάπτυξη κ την Πρόοδο

Share

 

Στην πορεία του τουρισμού που και φέτος σπάει τα κοντέρ αναφέρεται με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος. 

Η ανάρτηση του αναλυτικά:

Με τόση δυσφήμιση που υπέστη φέτος ο Τουρισμός, είναι θαύμα ότι άντεξε. Όχι, εμείς δεν θα ζητήσουμε συγνώμη για την άνοδο που πετύχαμε, αντίθετα θα δηλώσουμε με όση φωνή μας έχει μείνει ότι αυτός ο κλάδος της οικονομίας μας κρατάει όρθιους. Όλους.

Η στοχοποίηση του Τουρισμού, όλη στο εσωτερικό, κτύπησε κυριολεκτικά κόκκινο.
Προσοχή, είναι άλλο η ανησυχία και η εγρήγορση και άλλο η δαιμονοποίηση και η στοχοποίηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο εξάμηνο του 2024 αυξήθηκαν κατά 12,2% ! Δηλαδή, απέφεραν 0,5 δις ευρώ παραπάνω στην χώρα. “Σιγά τώρα μην πουληθούμε για μισό δις”, μου είπε κάποιος στον οποίο ανέφερα αυτό..
“Κάποιος από τους δύο μας, ζει σε άλλη χώρα” απάντησα. Νόμιζα ότι βρίσκομαι στην Ελλάδα που μέχρι πριν λίγα χρόνια βυθιζόταν από κρίση χρέους συνέχισα να λέω, αλλά μάταια. Ο συνομιλητής μου ήταν από αυτούς που πιστεύουν ότι “λεφτά υπάρχουν”.

Ε λοιπόν, λεφτά δεν υπάρχουν και παράγονται από την οικονομική ανάπτυξη. Η Περιφέρεια μας, που πέτυχε και το υψηλότερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη, ξέρει από κτίσιμο οικονομίας, ΑΕΠ και θέσεων εργασίας.

“Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 31,8% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών” αναφέρει η ΤτΕ. Λεπτομέρειες!

Εμείς λοιπόν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την καλή πορεία του Τουρισμού, να σχεδιάζουμε, να παρεμβαίνουμε, να ονειρευόμαστε ένα λαό που δεν είναι όμηρος χρέους, που έχει ευκαιρίες, που δεν φεύγει στην ξενιτιά για να κτίσει το μέλλον του.

Η δεύτερη άχρηστη λεπτομέρεια είναι ότι η μόνη περιοχή στην Ελλάδα που έχει να παρουσιάσει συνταγή στο δημογραφικό είναι η Περιφέρεια μας.
Αγαπάμε τον Τουρισμό
Αγαπάμε την Ανάπτυξη
Αγαπάμε την Πρόοδο

Και δουλεύουμε για την Βιωσιμότητα των νησιών μας, στην πράξη και όχι στα λόγια. Με έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες, πραγματικές και όχι ασκήσεις επι χάρτου. Δουλεύουμε για το αύριο των νησιών μας με υπευθυνότητα και όχι με δογματισμό.

Αγαπάμε τον Τουρισμό, θα συνεχίσουμε να ζούμε και να αναπνέουμε Φιλοξενία 💪

ΥΓ: Απο όλους αυτούς που αγωνιούν για τα νησιά μας περιμένουμε να μας δείξουν την αγάπη τους και στο δίκαιο αίτημα μας να επενδύεται τοπικά το Τέλος Ανθεκτικότητας!

Καλημέρα😊

Exit mobile version