Γιώργος Κορφιάς: «Είναι καλύτερο να ζεις και να δρας με αξίες και να τις ακολουθείς σε κάθε κίνδυνο» (φωτος κ video)

Share

O Γιώργος Κορφιάς δίπλα στους πρόσφυγες της Ουκρανίας!

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μόλις μια ανάσα από την κόλαση του πολέμου στην Ουκρανία, ο Έλληνας (Καλυμνιακής καταγωγής) επιχειρηματίας, Γιώργος Κορφιάς, μοιράζει είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα κ.α, τα οποία προμηθεύεται με δικές του δαπάνες, στους πρόσφυγες, στα σύνορα Πολωνίας –Ουκρανίας.

Όπως μας εξήγησε ο Γιώργος Κορφιάς, σε τηλεφωνική μας επικοινωνία , ήταν μια αυθόρμητη απόφαση κι επιθυμία που γεννήθηκε όταν, στο περιθώριο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Yachting που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου προσκεκλημένος ως ομιλητής, κάποια στιγμή βρέθηκε στο πολυτελές σαλόνι του ξενοδοχείου να ξεκουραστεί.

Ξαφνικά του φάνηκε αδιανόητο εκείνος να είναι εκεί, ασφαλής, να απολαμβάνει το πούρο του και στην τηλεόραση να βλέπει να εκτυλίσσεται ένα δράμα, με ανθρώπους να σκοτώνονται, να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να υποφέρουν. Αμέσως πήρε την απόφαση να πάει σε ένα μικρότερο ξενοδοχείο και να αναλάβει δράση.

Έτσι, ο Γιώργος κίνησε για την πρώτη του αποστολή. Αγόρασε 500 φορεσιές για το κρύο για τα προσφυγόπουλα και αξιοποιώντας τις διασυνδέσεις και τις γνωριμίες που είχε με Ουκρανούς και Ρώσσους κατάφερε να βρεθεί στα σύνορα Πολωνίας –Ουκρανίας και να τις παραδώσει στα «παιδιά του πολέμου». Η πρώτη αποστολή εξετελέσθη με επιτυχία!

Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλες αποστολές βοήθειας, όπου ο Γιώργος Κορφιάς, πάντα με δικά του έξοδα και μέσα , συνέχισε και συνεχίζει καθημερινά με τον δικό του τρόπο να αποδεικνύει τι σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη.

Όπως μας ενημέρωσε, οργάνωσε και τη δική του ομάδα η οποία αποτελείται από πέντε άτομα διαφόρων εθνικοτήτων που είναι μαζί του, ένα άτομο που βρίσκεται στη Βαρσοβία και ένα άτομο μία ώρα από τα σύνορα. Όλοι εθελοντές , αφιερωμένοι στον ίδιο σκοπό, να πολεμήσουν τη φρίκη που έφερε ο άδικος αυτός πόλεμος.

Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, ο Γιώργος βρέθηκε και πάλι να συνδράμει οικειοθελώς στην αποστολή αλληλεγγύης για τους Ουκρανούς δημοσιογράφους , που διοργάνωσε η ΕΣΗΕΑ και η ΕΔΟΕΑΠ. Ένας τόνος ανθρωπιστικής βοήθειας παραδόθηκε, στη Λβιβ, στους τοπικούς δημοσιογράφους, κάμερες, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Την αποστολή συνόδευε η πρόεδρος της Ένωσης, Μαρία Αντωνιάδου. (Ακολουθεί βίντεο με την αποστολή).

«Το να δίνεις πραγματική βοήθεια σε αυτούς που το έχουν ανάγκη είναι η ουσία της ζωής. Τα συναισθήματα και η ικανοποίηση που εισπράττεις όταν βοηθάς είναι το καλύτερο δώρο. Να δίνεις χαρά κι ελπίδα στους ανήμπορους, άμαχους, γυναίκες και παιδιά που τους έλαχε να ζήσουν τη φρίκη του πολέμου», λέει ο ίδιος γεμάτος συγκίνηση.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα μας είπε ότι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή στα σύνορα είναι πολύ δύσκολη, οι πρόσφυγες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους κατά χιλιάδες, κυρίως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι που φεύγουν για να σωθούν, αφήνοντας πίσω δικούς τους ανθρώπους να υπερασπιστούν την πατρίδα και τα σπίτια τους και καθημερινά βιώνει το δράμα τους.

Ο ίδιος αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητο με το οποίο κάνει τις διανομές και πηγαίνει κάθε τρεις ή τέσσερεις μέρες σε κάποιο κατάλυμα για ένα μπάνιο και λίγη ξεκούραση. Ωστόσο δεν σκοπεύει να σταματήσει αυτό που κάνει αν δεν βελτιωθούν τα πράγματα. «Δεν είμαι εδώ για προβολή, ούτε εξυπηρετώ κανένα συμφέρον. Μπορώ και θέλω να προσφέρω» τονίζει.

Να συμπληρώσω ότι ο εθελοντισμός του κ. Κορφιά είναι γνωστός και από άλλες δράσεις στο παρελθόν. Πριν από λίγο καιρό, την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Πείνας , ταξίδεψε στον Άγιο Δομίνικο με δέκα αυτοκίνητα με τρόφιμα και τα μοίρασε σε δέκα διαφορετικές περιοχές. Σε ανάρτηση του στο fb ο ίδιος γράφει: «Είναι καλύτερο να ζεις και να δρας με αξίες και να τις ακολουθείς σε κάθε κίνδυνο!!».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Κορφιά
Ο Γιώργος Κορφιάς είναι Έλληνας επιχειρηματίας , Καλυμνιακής καταγωγής που ασχολείται με το Yachting ( Aqua Yacht Club- Maiami) . Η έδρα της επιχείρησης του είναι στην Αμερική και έχει γραφεία ( Yacht Agencies) σε Κω, Λέρο και Κέρκυρα ( 2022). Έχει δυο κόρες.

Το 2020 ιδρύει και γίνεται πρόεδρος του AQUA HELP FOUNDATION , Οργανισμός για την Οικολογία, τη Φιλανθρωπία και την Εκπαίδευση, με έδρα την Αμερική. Φέτος ιδρύεται παράρτημα και στην Ελλάδα. Όλα τα έσοδα του ιδρύματος διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς του Οργανισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Κορφιά για το χρόνο που μας αφιέρωσε για αυτή την τηλεφωνική συνέντευξη από τα σύνορα της Ουκρανίας, τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε υγεία και δύναμη να συνεχίσει το ανθρωπιστικό του έργο.