Γιώργος Μαύρος: Δεν είχαμε ποτέ καμία στείρα αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη δημοτική αρχή (video)

Share

Ας είναι αυτή η πανδημία η ευκαιρία για αφύπνιση για να κάνουμε βήματα μπροστά.  Όσο πιο οχυρωμένο είναι ένα μέρος, τόσο πιο εύκολα θα ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία του παρουσιαστεί

Στον τομέα του Τουρισμού δεν έχει δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα, όσο αφορά τη στόχευση, τον προγραμματισμό και τις υποδομές

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Υπέρ της συλλογικής προσπάθειας  για την διεκδίκηση «κοινών  τόπων» δηλώνει ο Γιώργος Μαύρος, με αφορμή το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ  κι αυτό είναι εφικτό διότι, όπως είπε, τα θέματα που υπάρχει συμφωνία  και κοινή γραμμή μεταξύ των παρατάξεων είναι πολλά. Η θέση αυτή δεν έχει να κάνει με «αλλαγή πλεύσης» του ιδίου ως επικεφαλής παράταξης, απαντά με αφορμή ερώτημα που του θέσαμε, αλλά με το να προχωρήσουν από κοινού προσπάθειες για σημαντικά ζητήματα του νησιού, εκφράζοντας μια κοινωνία ενωμένη.

«Δεν είχαμε ποτέ καμία στείρα αντιπολιτευτική στάση απέναντι στη δημοτική αρχή. Συνήθως οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι ομόφωνες. Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό από ότι κάναμε μέχρι τώρα. Πάντα βοηθούσαμε και συμβάλλαμε σε κάθε τι θετικό. Οι διαφοροποιήσεις μας σε διάφορα ζητήματα είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν ως παρατάξεις. Το ότι καλούμε να πάμε όλοι μαζί δεν σημαίνει ότι πάμε να προσεγγίσουμε τη δημοτική αρχή», ξεκαθάρισε.

Ο κ. Μαύρος αναφέρθηκε και στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε όλοι , λόγω της πανδημίας και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή διότι θεωρεί , ότι αυτός που έχει την εξουσία έχει και τη μεγαλύτερη ευθύνη, γι αυτό δεν ήταν σωστό να πέσει όλη η ευθύνη στον κόσμο, τον οποίο θα έπρεπε ο δήμαρχος να είχε προσεγγίσει διαφορετικά. Εξ αρχής φαινόταν που θα πήγαινε η κατάσταση με την πανδημία ωστόσο ο δήμαρχος δεν κάλεσε τις παρατάξεις να το αντιμετωπίσουν από κοινού, δηλώνει ο ίδιος. «Ουδέποτε προσκληθήκαμε ως παράταξη να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί».

Με αφορμή ερώτημα μας για τον τουρισμό, ο Γιώργος Μαύρος τόνισε πως δεν έχει δοθεί η απαραίτητη βαρύτητα όσο αφορά τη στόχευση, τον προγραμματισμό και τις υποδομές. Έγιναν εξαγγελίες αλλά δεν έχουμε δει ακόμη να γίνονται βήματα. Ο ίδιος, επεκτάθηκε επίσης και στα προβλήματα του νοσοκομείου που φάνηκαν με την πανδημία και θα έπρεπε να ήταν λυμένα. Όσο πιο οχυρωμένο είναι ένα μέρος, τόσο πιο εύκολα θα ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία του παρουσιαστεί, πρόσθεσε.

Έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου διότι θεωρεί ότι δεν ξεπεράσαμε το πρόβλημα , ότι θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε μια δύσκολη κατάσταση και καλό θα είναι να δείξουμε προνοητικότητα αυτή τη φορά. Ας είναι αυτή η πανδημία η ευκαιρία για αφύπνιση για να κάνουμε βήματα μπροστά, τόνισε.

Κλείνοντας τη συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Μαύρος είπε πως, το νησί  πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου και ως το 4ο νησί της Δωδεκανήσου (και 3ο σε πληθυσμό) και όχι ως φτωχός συγγενής και πρέπει να προστατεύσουμε έναν κόσμο που απέδειξε ότι αν σταθείς δίπλα του θα σου δώσει χίλια πράγματα αλλά αν σταθείς απέναντι θα τον έχεις αντίπαλο.