Γιώργος Τριάντος: Μόνη λύση, μία ΥΠΕ για τα Δ/σα – Να δοθεί βάρος στην εντοπιότητα κ στη νησιωτικότητα

Share

Μόνη λύση να λυθούν τα χρόνια προβλήματα της Υγείας και της υποστελέχωσης στα νησιά μας, είναι να δημιουργηθεί μία ΔΥΠΕ για τα Δωδεκάνησα. Η υποστελέχωση απαιτεί μόνιμες λύσεις και κίνητρα προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

 Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Notos News, ο κ. Γιώργος Τριάντος, αναφερόμενος στα χρόνια προβλήματα της Υγείας που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου εκφράζοντας

”Τα προβλήματα υπάρχουν και είναι κυρίως η υποστελέχωση στις δομές Υγείας. Δυστυχώς, όλα αυτά τα προβλήματα συνεχίζονται -με τελευταίο γεγονός το τραγικό περιστατικό στην Κω. Καταλαβαίνει κανείς ότι η ανάγκη για περαιτέρω στελέχωση με μόνιμες λύσεις, είναι επιβεβλημένη. Όλα αυτά πρέπει να μπουν υπό το πρίσμα μιας συνολικής πολιτικής και όχι αποσπασματικά. Η περιοχή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων είναι τεράστια. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία ΔΥΠΕ για τα Δωδεκάνησα για να μπορούμε να πούμε ότι θα αναζητηθούν λύσεις. Και οι λύσεις να είναι μόνιμες” -όπως είπε.

Ο κ. Τριάντος, όντας γιατρός (και αντιδήμαρχος ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ (πλην του τομέα Ισότητας των φύλων), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ) είπε πως έχουν γίνει επανειλημμένα προσπάθειες από το κράτος με προκηρύξεις, από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με οικονομικά κίνητρα κ.λπ. αλλά δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της υποστελέχωσης, αφού δεν υπάρχει ενδιαφέρον για να έρθουν στα νησιά μας, οι γιατροί να έρθουν να υπηρετήσουν σε νησιά.

”Πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της νησιωτικότητας.  Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, οι μετακινήσεις είναι δύσκολες. Επίσης, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εντοπιότητα. Θα είναι διαφορετικό το κίνητρο για τους γιατρούς να βρίσκονται στον τόπο τους”, τόνισε.

Είπε ακόμη ότι το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρών και κυρίως στους αναισθησιολόγους, είναι σε πανελλαδικό επίπεδο ενώ υπάρχει η συστηματική διαρροή προς το εξωτερικό, αφού οι νέοι γιατροί φεύγουν από την Ελλάδα, για καλύτερες συνθήκες και μισθούς.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Γιώργου Τριάντου ΕΔΩ

https://www.facebook.com/notosnews/videos/1529101994493666

Πέγκυ Ντόκου