Γκας Μπιλιράκης: Η Αμερική θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας αν έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία (video)

Share

«Η Αμερική θα είναι στο πλευρό της Ελλάδας αν έχουμε πρόβλημα με την Τουρκία. Έτσι πρέπει να είναι!!», δήλωσε το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, σε μια συνέντευξη σύντομη μα εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Καλυμνιακής καταγωγής Κωνσταντίνος-Γκας Μπιλιράκης. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ 

Ο κ. Μπιλιράκης ξεκίνησε τη συνέντευξη λέγοντας ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο να βρίσκεται στην ιδιαίτερη του πατρίδα, την Κάλυμνο, με τους συμπατριώτες του και δεν δίστασε ούτε στιγμή, με τη γνωστή ευθύτητα που τον διακρίνει, να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη στάση της Αμερικής, τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης κ.α.

«Είμαι σίγουρος ότι αν έχουμε προβλήματα με την Τουρκία, η Αμερική θα είναι εδώ να βοηθήσει την Ελλάδα, δήλωσε με βεβαιότητα ο Γερουσιαστής. Τόσο η κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ με τον Μάικ Πομπέο, όσο και η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν  το έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι αν κινδυνεύσει η ακεραιότητα της Ελλάδας θα είναι στο πλευρό της, πρόσθεσε  λέγοντας μάλιστα ότι ο Πομπέο είναι και καλός του φίλος και έκανε πολύ δουλειά για την Ελλάδα. Αναφέρθηκε επίσης στις συχνές προκλήσεις της Τουρκίας, τα όσα έχει κάνει σε Ελλάδα και Κύπρο, είπε πως και η Ελλάδα και η Κύπρος είναι  πολύ καλοί σύμμαχοι για την Αμερική και για αυτό η Αμερική πρέπει να είναι στο πλευρό μας.

Για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσο αφορά στην εξωτερική πολιτική της χώρας και ειδικότερα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είπε ότι ο πρωθυπουργός κάνει καλή δουλειά αν και είναι δύσκολη υπόθεση, και στα ταξίδια που κάνει σε όλο τον κόσμο και στην Αμερική , όλοι εντυπωσιάζονται. Για να μπορέσει η χώρα μας όμως να επιτύχει το καλύτερο πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι στο εσωτερικό, τόνισε.

Ο κ. Μπιλιράκης θεωρεί ότι η κυβέρνηση καλώς προετοιμάζεται για πόλεμο και εξοπλίζεται, χωρίς να επιθυμεί τον πόλεμο, αυτό είναι το σωστό και το ίδιο κάνει και η Αμερική, διότι «με τον Ερντογάν δεν μπορείς να μιλήσεις και δεν μιλήσαμε καθώς δεν τηρούν το λόγο τους». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι η τριπλέτα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ , (με το μνημόνιο συναντίληψης και τη συνεργασία που ξεκίνησε  η χώρα μας), είναι  πολύ επιτυχημένη διότι το Ισραήλ έχει πολύ μεγάλη δύναμη και υποστηρίζει την Ελλάδα. Τα πράγματα πάνε καλά και θα πάνε ακόμα καλύτερα τονίζει ο Γερουσιαστής, αρκεί να είμαστε ενωμένοι και όλοι οι σύμμαχοι της Ελλάδας, όπως Γαλλία και Αμερική ,προετοιμασμένοι. Γι  αυτό και η Αμερική θα δώσει όπλα και στην Κύπρο.

Κλείνοντας ο Γκας Μπιλιράκης απάντησε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του όταν θα γυρίσει στην Αμερική αναφορικά με τα ζητήματα του Ελληνισμού λέγοντας ότι, θα ασχοληθεί με το θέμα της Αγίας Σοφίας η οποία έχει μετατραπεί σε τζαμί (είναι ένα γεγονός που τον ενόχλησε πολύ και ασχολείται διαρκώς με αυτό), με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και τα θέματα της Κύπρου. Πριν φύγει όμως από την Ελλάδα, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα συζητήσουν για την ίδρυση του τμήματος μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου και για την επιστροφή των μπρούτζινων αγαλμάτων στο μουσείο του νησιού. Πράγματι, σήμερα 11 Οκτωβρίου 2021 ο Γκας Μπιληράκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον Άδωνη  Γεωργιάδη.

Ο συμπατριώτης μας Γκας Μπιλιράκης, πριν επισκεφθεί την Κάλυμνο, παρέμεινε λίγο στην Αθήνα, κι εκεί  σε ειδική τελετή ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και επίσης τιμήθηκε για το έργο του για τον Ελληνισμό και την πατρίδα του ,από την ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και τον Γιάννη Χρυσουλάκη. Κατά τη διάρκεια παραμονής του στην Κάλυμνο επισκέφτηκε τον έπαρχο και το δήμαρχο , έχοντας στο πλευρό του τον επιστήθιο φίλο και υποστηρικτή του Κρις Αλαχούζο, δήμαρχο του Τάρπον Σπρίνγς στη Φλόριδα, ο οποίος δεν έλειψε λεπτό από δίπλα του.

ΒΙΝΤΕΟ