Γραπτή δήλωση Μιχάλη Λελέκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 410.000 ευρώ στην ΑΝΕΚ το 2010

Share

Μετά την είδηση ότι, επιτέλους μετά από 12 χρόνια το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω στέλνει την πολυσυζητημένη υπόθεση υπεξαίρεσης στην ΑΝΕΚ, με παραπεμπτικό βούλευμα  στα δικαστήρια, ο πρώην πρόεδρος της ΑΝΕΚ, Μιχάλης Λελέκης προέβη σε γραπτή δήλωση.

Στη δήλωση  μεταξύ άλλων αναφέρει ότι,  έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και εύχεται  να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης  το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποδειχθεί και τυπικά, ενώπιον του Δικαστηρίου, η αθωότητά του και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί  ένοχοι, που ζημίωσαν την εταιρία. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Να θυμίσουμε πως πρόκειται για την υπόθεση υπεξαίρεσης του ποσού των 410.000 ευρώ περίπου, από τον τότε κεντρικό πράκτορα της ΑΝΕΚ. Μια υπόθεση που ταλανίζει όλα αυτά τα χρόνια τον Καλυμνιακό λαό και που έχει «χρησιμοποιηθεί» σε όλες τις προεκλογικές περιόδους. Με το εν λόγω βούλευμα,  παραπέμπονται ο κεντρικός πράκτορας για το αδίκημα της υπεξαίρεσης, λογιστής και η υπάλληλος της Εταιρίας για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση και  ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ της τότε περιόδου, Μιχάλης Λελέκης,  για το αδίκημα της απιστίας.

Ακολουθεί  η Δήλωση του Μιχάλη Λελέκη

ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΚ. ΛΕΛΕΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Προς: τοπικά ΜΜΕ

ΔΗΛΩΣΗ

Επιτέλους! Μετά από 12 περίπου χρόνια, η πολυσυζητημένη υπόθεση της υπεξαίρεσης απ’ τον τότε κεντρικό πράκτορα, με άμεσους συνεργούς του τον τότε λογιστή (Μιχαήλ Κουρούνη) και την υπάλληλο της ΑΝΕΚ (Ελένη Λεβέντη), παραπέμπεται για να εκδικαστεί, ενώπιον του Δικαστηρίου.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, εύχομαι (θα προσπαθήσω γι’αυτό) να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποδειχθεί και τυπικά, ενώπιον του Δικαστηρίου, η αθωότητά μου, να αναδειχθεί περίτρανα η αλήθεια, και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί (γνωστοί σε όλους, ύστερα απ’ τις έγγραφες ομολογίες τους) ένοχοι, που ζημίωσαν την εταιρεία.

Δυστυχώς, οι γνωστοί εξωθεσμικοί και «επαγγελματίες της πολιτικής» του νησιού μας, θέλοντας να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους, την ασχετοσύνη, την επικινδυνότητά τους, αλλά και το καταστροφικό, για το νησί μας, έργο τους, το μόνο για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται αναφορικά με τη δράση τους, όλα αυτά χρόνια, στα δρώμενα της εταιρείας είναι να με συκοφαντούν.

Είναι τα ίδια καλοπληρωμένα πρόσωπα, που ενώ υπάρχει, εδώ και χρόνια, τελεσίδικη δικαστική απόφαση για την είσπραξη του ποσού απ’ τον πράκτορα, δεν προβαίνουν (κρίνοντας εκ του αποτελέσματος) σε καμία οφειλόμενη ενέργεια για την επιστροφή στα ταμεία της εταιρείας του όποιου υπολοίπου ποσού, καθώς έτσι τους βολεύει, μιας και μ’ αυτή την τακτική διαιωνίζεται το θέμα, θέλοντας να συνεχίσουν να παίζουν τα «πολιτικά τους παιχνίδια».

Λίγη υπομονή! Παρά τις δολοπλοκίες τους, τη σκοταδιστική πρακτική τους, θα τα καταφέρουμε! Η Κάλυμνός μας θα βγει επιτέλους στο φώς, νικήτρια και λυτρωμένη, γεμάτη ελπίδα και σιγουριά για ένα καλύτερο αύριο!

Με τιμή,

Μιχαήλ Σακ. Λελέκης

Δημοτικός Σύμβουλος

ΥΣ: Η παρούσα μου είναι η πρώτη και τελευταία δημόσια, προσωπική τοποθέτησή μου για την υπόθεση, μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Ενημερώνω, ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, έχω ήδη εξουσιοδοτήσει σχετικά τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου κ. Δημήτριο Καρδούλια, όπως αντί εμού, προβαίνει πλέον, όποτε το κρίνει ο ίδιος αναγκαίο, σε δηλώσεις, διευκρινίσεις, απαντήσεις, καθώς και σε συνεντεύξεις τύπου.